Chianti
Pagliarese Chianti Classico Riserva 2018
Lze skladovat ve sklepě po dobu 9 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Toto ohromující Chianti Classico Riserva se otevírá svůdnou vůní červených třešní, sušených květin a tónů olova. První doušek odhalí pevnou strukturu, hladké třísloviny a intenzivní chuť červených bobulí a sladkého pekařského koření, která dlouho zůstává na jazyku.
Vinařství Felsina, které je všeobecně považováno za jednoho z nejlepších výrobců Chianti Classico, začalo žít v roce 1966, kdy Domenico Poggiali Fèlsina koupil pozemek se snem vyrábět báječná tradiční toskánská vína. V 80. letech 20. století převzal vedoucí úlohu v rodinném podniku Domenicův zeť Giuseppe Mazzocolin, který vyhledal pomoc legendárního enologa Franca Bernabeie, aby modernizoval výrobu vína a znovu vysadil mnoho vinic na panství.
Víno Felsina Chianti Classico Riserva je vyrobeno z hroznů pocházejících z vinic panství v Castelnuovo Berardenga v jihovýchodním cípu apelace Chianti Classico. Hrozny jsou pečlivě vybírány v době sklizně a fermentují v nerezových tancích po dobu přibližně 16 dní. Víno pak zraje ve slavonských dubových sudech až 16 měsíců, než se vytvoří konečná směs. Další tři až šest měsíců zraje víno v láhvi, než je považováno za připravené k uvedení na trh.
Toto ohromující Chianti Classico Riserva se otevírá svůdnou vůní červených třešní, sušených květin a tónů olova. První doušek odhalí pevnou strukturu, hladké třísloviny a intenzivní chuť červených bobulí a sladkého pekařského koření, která dlouho zůstává na jazyku.
Vinařství Felsina, které je všeobecně považováno za jednoho z nejlepších výrobců Chianti Classico, začalo žít v roce 1966, kdy Domenico Poggiali Fèlsina koupil pozemek se snem vyrábět báječná tradiční toskánská vína. V 80. letech 20. století převzal vedoucí úlohu v rodinném podniku Domenicův zeť Giuseppe Mazzocolin, který vyhledal pomoc legendárního enologa Franca Bernabeie, aby modernizoval výrobu vína a znovu vysadil mnoho vinic na panství.
Víno Felsina Chianti Classico Riserva je vyrobeno z hroznů pocházejících z vinic panství v Castelnuovo Berardenga v jihovýchodním cípu apelace Chianti Classico. Hrozny jsou pečlivě vybírány v době sklizně a fermentují v nerezových tancích po dobu přibližně 16 dní. Víno pak zraje ve slavonských dubových sudech až 16 měsíců, než se vytvoří konečná směs. Další tři až šest měsíců zraje víno v láhvi, než je považováno za připravené k uvedení na trh.
Login and Registration Form