Super Tuscan
Montepeloso Eneo Toscana 2019
Lze skladovat ve sklepě po dobu 10 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Přestože Fabio Chiarelotto vyrůstal ve Švýcarsku, byl předurčen k výrobě vína a později se vrátil do pobřežního regionu Bolgheri v rodném Toskánsku, aby si splnil svůj sen. Montepeloso je patnáctihektarový statek v kopcích Suvereto v nejteplejší vinařské oblasti Toskánska. Zdejší podnebí je vhodné pro výrobu opulentních a silných supertoskánských vín, ale Fabio zde rozvinul umění vytvářet rafinovaná, elegantní vína z klasických italských a mezinárodních odrůd.
Fabio považuje Eneo za své "Grand Vin" a vyrábí toto opulentní víno v malém množství především z hroznů Sangiovese, Colorino a Merlot pěstovaných na vápenitých jílovitých a silexových půdách. Všechny hrozny se sklízejí ručně a ve vinařství se krátce macerují, aby vzniklo víno s velkou jemností a elegancí. Po vinifikaci víno zraje 18 měsíců v sudech z francouzského dubu a poté dalších 18 měsíců v láhvi.
Vůně je plná černých třešní, hořké čokolády, tabáku a zimního koření, zatímco první doušek ukazuje robustní plné tělo, intenzivní tmavé ovoce a pevné třísloviny. Dobře vyvinutá struktura a velmi dlouhý závěr z něj dělají skvělé víno, které si můžete ponechat ve sklepě ještě několik let nebo si ho vychutnat hned vedle vydatných pokrmů z červeného masa.
Přestože Fabio Chiarelotto vyrůstal ve Švýcarsku, byl předurčen k výrobě vína a později se vrátil do pobřežního regionu Bolgheri v rodném Toskánsku, aby si splnil svůj sen. Montepeloso je patnáctihektarový statek v kopcích Suvereto v nejteplejší vinařské oblasti Toskánska. Zdejší podnebí je vhodné pro výrobu opulentních a silných supertoskánských vín, ale Fabio zde rozvinul umění vytvářet rafinovaná, elegantní vína z klasických italských a mezinárodních odrůd.
Fabio považuje Eneo za své "Grand Vin" a vyrábí toto opulentní víno v malém množství především z hroznů Sangiovese, Colorino a Merlot pěstovaných na vápenitých jílovitých a silexových půdách. Všechny hrozny se sklízejí ručně a ve vinařství se krátce macerují, aby vzniklo víno s velkou jemností a elegancí. Po vinifikaci víno zraje 18 měsíců v sudech z francouzského dubu a poté dalších 18 měsíců v láhvi.
Vůně je plná černých třešní, hořké čokolády, tabáku a zimního koření, zatímco první doušek ukazuje robustní plné tělo, intenzivní tmavé ovoce a pevné třísloviny. Dobře vyvinutá struktura a velmi dlouhý závěr z něj dělají skvělé víno, které si můžete ponechat ve sklepě ještě několik let nebo si ho vychutnat hned vedle vydatných pokrmů z červeného masa.
Login and Registration Form