Soave
Gini La Frosca Soave Classico 2018
Lze skladovat ve sklepě po dobu 5 let. Podávejte chlazené.
Rodina Gini má v oblasti Soave hluboké kořeny sahající nejméně do 7. století, ale jejich zcela moderní vinařství bylo založeno teprve v roce 1980. Celkem mají asi 58 hektarů půdy s několika velmi zvláštními pozemky osázenými stoletou révou ve známé oblasti La Frosca. Gini se specializují na výrobu vína s minimálními zásahy, velmi nízkými výnosy, ekologickým pěstováním vína a úžasným novým sklepem vytesaným do skalnatého svahu, který přirozeně zmírňuje vlhkost a teplotu.
Jejich Soave Classico je vynikajícím příkladem klasického stylu a pochází z jejich vinice La Frosca, která je vysazena v nadmořské výšce 150 metrů na výjimečných vápenatých půdách. Ovoce se krátce maceruje na slupkách ve vinařství a poté zraje na kalu v kombinaci nerezových tanků a dubových sudů.
Toto bílé víno plné zralého manga, broskví, citrusů a peckovin je živé a osvěžující a je ideální jako aperitiv nebo partner k sushi, rybám či letním salátům. V chuti se projevuje jasná kyselinka, lehké tělo a krémová textura díky dubovému zrání.
Rodina Gini má v oblasti Soave hluboké kořeny sahající nejméně do 7. století, ale jejich zcela moderní vinařství bylo založeno teprve v roce 1980. Celkem mají asi 58 hektarů půdy s několika velmi zvláštními pozemky osázenými stoletou révou ve známé oblasti La Frosca. Gini se specializují na výrobu vína s minimálními zásahy, velmi nízkými výnosy, ekologickým pěstováním vína a úžasným novým sklepem vytesaným do skalnatého svahu, který přirozeně zmírňuje vlhkost a teplotu.
Jejich Soave Classico je vynikajícím příkladem klasického stylu a pochází z jejich vinice La Frosca, která je vysazena v nadmořské výšce 150 metrů na výjimečných vápenatých půdách. Ovoce se krátce maceruje na slupkách ve vinařství a poté zraje na kalu v kombinaci nerezových tanků a dubových sudů.
Toto bílé víno plné zralého manga, broskví, citrusů a peckovin je živé a osvěžující a je ideální jako aperitiv nebo partner k sushi, rybám či letním salátům. V chuti se projevuje jasná kyselinka, lehké tělo a krémová textura díky dubovému zrání.
Login and Registration Form