Primitivo
Feudo Croci Byzantium Primitivo di Manduria 2019
Lze skladovat ve sklepě po dobu 9 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Vize vína Feudo Croci se zrodila při návštěvě Salenta, kdy Gian Andrea Tinazziho uchvátil výjimečný potenciál zdejších vinic a terroir. Usedlost založil v roce 2001, kdy rodina Tinazziových zakoupila přibližně 20 hektarů půdy obklopující půvabný statek v Carosinu. Zde udržovali a vysazovali další vinice z původních odrůd včetně Primitivo, Negroamaro, Malvasia Nera a Malvasia Blanca, kterým se daří v suchých a slunečných podmínkách.
Toto úžasné červené víno je vyrobeno ze 100% hroznů Primitivo, které pocházejí z rodinných vinic v Carisinu. Po příchodu do vinařství jsou hrozny rozdrceny a zbaveny peckovin, poté jsou macerovány a fermentovány v nerezových tancích, aby byla zachována odrůdová typičnost. Mladé víno pak zraje 6-8 měsíců v 5hektolitrových sudech z francouzského a amerického dubu.
Výsledkem je opulentní a intenzivní apulijské červené, které je plné šťavnatých tmavých bobulí, zralých švestek a rozdrcených třešní. Na patře se projevuje robustní plné tělo, pevné, ale přesto pružné třísloviny a dobře vybudovaná struktura, která se bude dobře hodit k vydatným pokrmům z červeného masa, jako jsou grilovaná žebra, zvěřina, steaky a těstovinová jídla na rajčatovém základě.
Vize vína Feudo Croci se zrodila při návštěvě Salenta, kdy Gian Andrea Tinazziho uchvátil výjimečný potenciál zdejších vinic a terroir. Usedlost založil v roce 2001, kdy rodina Tinazziových zakoupila přibližně 20 hektarů půdy obklopující půvabný statek v Carosinu. Zde udržovali a vysazovali další vinice z původních odrůd včetně Primitivo, Negroamaro, Malvasia Nera a Malvasia Blanca, kterým se daří v suchých a slunečných podmínkách.
Toto úžasné červené víno je vyrobeno ze 100% hroznů Primitivo, které pocházejí z rodinných vinic v Carisinu. Po příchodu do vinařství jsou hrozny rozdrceny a zbaveny peckovin, poté jsou macerovány a fermentovány v nerezových tancích, aby byla zachována odrůdová typičnost. Mladé víno pak zraje 6-8 měsíců v 5hektolitrových sudech z francouzského a amerického dubu.
Výsledkem je opulentní a intenzivní apulijské červené, které je plné šťavnatých tmavých bobulí, zralých švestek a rozdrcených třešní. Na patře se projevuje robustní plné tělo, pevné, ale přesto pružné třísloviny a dobře vybudovaná struktura, která se bude dobře hodit k vydatným pokrmům z červeného masa, jako jsou grilovaná žebra, zvěřina, steaky a těstovinová jídla na rajčatovém základě.
Login and Registration Form