Primitivo
Attanasio Primitivo di Manduria Dolce Naturale 2017
Lze skladovat ve sklepě po dobu 14 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Primitivio se daří v horkých a suchých podmínkách jihoitalského regionu Salento a je vlajkovou lodí většiny butikových vinařství v regionu, jako je Attanasio v Mandurii. Vinařství založil v roce 2000 Giuseppe Attanasio, který se vinařství věnuje již více než šest desetiletí. Dnes obhospodařuje 8 hektarů prvotřídních vinic a kvůli drsnému klimatu a malým výnosům keřové révy vyrobí celkem jen 15 000 lahví ročně.
Attanasio sklízí všechny hrozny ručně, aby se do vinařství dostaly ve výborné kondici, a vína zrají v jeho sklepích pod zámkem z 19. století. Jeho Dolce Naturale je sladké dezertní víno z hroznů Primitivo, které se vyrábí ze 40 let staré révy a zraje 12 měsíců v dubu. Attanasio vyrábí pouze 2000 lahví tohoto výrazného vína ročně, které se skvěle hodí k čokoládě, ovocným dezertům a tvrdým sýrům.
V nose se objevují intenzivní tóny džemovitých tmavých bobulí, hořké čokolády a doutníkové krabice. První doušek odhalí hedvábnou a krémovou strukturu s velkým množstvím sladkosti a bohatou chutí tmavých švestek a třešní, která dlouho zůstává na jazyku.
Primitivio se daří v horkých a suchých podmínkách jihoitalského regionu Salento a je vlajkovou lodí většiny butikových vinařství v regionu, jako je Attanasio v Mandurii. Vinařství založil v roce 2000 Giuseppe Attanasio, který se vinařství věnuje již více než šest desetiletí. Dnes obhospodařuje 8 hektarů prvotřídních vinic a kvůli drsnému klimatu a malým výnosům keřové révy vyrobí celkem jen 15 000 lahví ročně.
Attanasio sklízí všechny hrozny ručně, aby se do vinařství dostaly ve výborné kondici, a vína zrají v jeho sklepích pod zámkem z 19. století. Jeho Dolce Naturale je sladké dezertní víno z hroznů Primitivo, které se vyrábí ze 40 let staré révy a zraje 12 měsíců v dubu. Attanasio vyrábí pouze 2000 lahví tohoto výrazného vína ročně, které se skvěle hodí k čokoládě, ovocným dezertům a tvrdým sýrům.
V nose se objevují intenzivní tóny džemovitých tmavých bobulí, hořké čokolády a doutníkové krabice. První doušek odhalí hedvábnou a krémovou strukturu s velkým množstvím sladkosti a bohatou chutí tmavých švestek a třešní, která dlouho zůstává na jazyku.
Login and Registration Form