bonarda
El Enemigo La Esperanza Single Vineyard Bonarda 2019
Lze skladovat ve sklepě po dobu 8 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Vinařství El Enemigo založili v roce 2009 historička Adrianna Catena, která je zároveň nejmladší dcerou Nicolase Cateny, a hlavní vinař společnosti Catena Zapata Alejandro Vigil. Tyto dvě legendární osobnosti argentinské vinařské scény spojila společná láska k literatuře a filozofii a rozhodly se vytvořit vlastní značku vína, která by nabídla jedinečnou chuť výjimečného argentinského terroir a jeho starosvětského vinařského dědictví.
Dnes je tato značka zodpovědná za mnoho nejzajímavějších vín z Argentiny, včetně této senzační Bonardy z jedné vinice. Bonarda je v Evropě dnes málo známá, ale v Argentině má zvláštní místo, protože je považována za druhé červené víno v zemi hned po Malbecu. La Esperanza je výjimečná 150 let stará vinice, která se chystala být vykácena, když ji objevil Alejandro Vigil. Naštěstí se mu podařilo zachránit 5 hektarů, z nichž každý ročník vyrobí několik set lahví tohoto vína.
Ve vinařství se toto vzácné ovoce vinifikuje pomocí divokých kvasinek a mladé víno zraje ve velkých foudrách starých více než 100 let. Výsledkem je pozoruhodně elegantní a živé červené víno, které překypuje šťavnatými červenými třešněmi, švestkami a ostružinami a nádechem hořké čokolády. Okouzlující víno, které se díky osvěžující kyselině, jemným tříslovinám a jasným ovocným chutím hodí k pokrmům na bázi rajčat.
Vinařství El Enemigo založili v roce 2009 historička Adrianna Catena, která je zároveň nejmladší dcerou Nicolase Cateny, a hlavní vinař společnosti Catena Zapata Alejandro Vigil. Tyto dvě legendární osobnosti argentinské vinařské scény spojila společná láska k literatuře a filozofii a rozhodly se vytvořit vlastní značku vína, která by nabídla jedinečnou chuť výjimečného argentinského terroir a jeho starosvětského vinařského dědictví.
Dnes je tato značka zodpovědná za mnoho nejzajímavějších vín z Argentiny, včetně této senzační Bonardy z jedné vinice. Bonarda je v Evropě dnes málo známá, ale v Argentině má zvláštní místo, protože je považována za druhé červené víno v zemi hned po Malbecu. La Esperanza je výjimečná 150 let stará vinice, která se chystala být vykácena, když ji objevil Alejandro Vigil. Naštěstí se mu podařilo zachránit 5 hektarů, z nichž každý ročník vyrobí několik set lahví tohoto vína.
Ve vinařství se toto vzácné ovoce vinifikuje pomocí divokých kvasinek a mladé víno zraje ve velkých foudrách starých více než 100 let. Výsledkem je pozoruhodně elegantní a živé červené víno, které překypuje šťavnatými červenými třešněmi, švestkami a ostružinami a nádechem hořké čokolády. Okouzlující víno, které se díky osvěžující kyselině, jemným tříslovinám a jasným ovocným chutím hodí k pokrmům na bázi rajčat.
Login and Registration Form