Castiglion del Bosco Brunello di Montalcino 2017
Castiglion del Bosco Brunello di Montalcino 2017
- 2017
- 750ml
- Červené
- 14.5%
- Brunello
- Sangiovese
- Castiglion del Bosco
- Toskánsko
- Itálie
- Vintage: 2017
- Velikost: 750ml
- Typ: Červené
- Alkohol: 14.5%
- Odrůda: Brunello
- Hrozny: Sangiovese
- Vinařství: Castiglion del Bosco
- Region: Toskánsko
- Země: Itálie
- Vintage: 2017
- Velikost: 750ml
- Typ: Červené
- Alkohol: 14.5%
- Odrůda: Brunello
- Hrozny: Sangiovese
- Vinařství: Castiglion del Bosco
- Region: Toskánsko
- Země: Itálie
Přírodní rezervace Val d'Orcia v Toskánsku je odedávna uznávaná pro své kopce, přírodní krásy na samotě a výrazně úrodnou půdu. Vinařská usedlost Castiglion (opevněný hrad) del Bosco (les) nasákla bouřlivou historií těchto končin za více než 1000 let. V roce 2003 prošlo celé panství jakousi renesancí a modernizací, a když si uvědomíme, že některé z nejlepších světových vinařských kritiků mu udělili výjimečné hodnocení, je zřejmé, že se toto úsilí vyplatilo.
Hrozny pro výrobu vína Brunello di Montalcino jsou ze 100 % ze sangiovese. Využívají výhod zvlněného terénu, pěstují se v nadmořské výšce 350 m a směřují ke Středozemnímu moři. Půda obsahuje vyšší podíl jílovitých břidlic a bahna, což jsou sedimentární deriváty, které jsou pro toto víno zásadní.
Kvašení ve velkých ocelových tancích trvá 18 dní při teplotě 28 °C. Mladé víno pak zraje dva roky ve francouzských dubových sudech.
Brunello di Montalcino má intenzivní rubínovou barvu, která naznačuje živé ovoce uvnitř. Komplexní a plná chuť se vyznačuje chutí sušených třešní, lékořice, kůže, hřebíčku a dokonce i malou vůní fialek. Třísloviny jsou převažující, ale superhladké a téměř hedvábné. Sklizeň 2015 získala od Jamese Sucklinga úžasných 97 bodů. mladé víno pak zrálo dva roky ve francouzských dubových sudech.
Vynikající k bohatým pokrmům z vepřového a hovězího masa, jako jsou tordelli plněné vepřovým capocollem a omáčkou diavola.
A Birthday to Remember with DAOU & Colomé Celebrating my mother’s birthday was made even more special thanks to two incredible wines—DAOU Cabernet Sauvignon 2021 and Colomé Auténtico Malbec 2020. The star of the evening was undoubtedly the DAOU Cabernet Sauvignon. From the first sip, it enveloped us in its rich, velvety embrace. The deep dark fruit flavors, hints of cocoa, and perfectly balanced oak made every glass feel like a true indulgence. It was bold yet elegant, a wine that effortlessly brought warmth and joy to our gathering. Seeing my mother savor each sip with a smile made it all the more memorable. The Colomé Auténtico Malbec also delivered beautifully, with its pure expression of high-altitude Malbec. It was powerful, with ripe blackberries, spice, and a smooth, lingering finish—an excellent complement to the evening. These wines didn’t just enhance our meal; they became part of the celebration, elevating every toast and conversation. A heartfelt thank you to DAOU and Colomé for making this special occasion truly unforgettable!