Ostatní červené směsi
Castello Bonomi Cordelio Curtafranca 2012
Ve sklepě vydrží až 8 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Castello Bonomi je název honosného secesního zámku postaveného koncem 19. století, který se nachází v srdci panství. Vinařství je známé především díky vynikajícím šumivým vínům Franciacorta, ale vyrábí také červená vína, jako je toto komplexní cuvee Cordelio. Toto víno se stáčí do lahví pod označením Curtefranca, které se obvykle používá pro tichá červená a bílá vína vyráběná v údolí Franciacorta.
Vinice Castello Bonomi jsou vysázeny v nadmořské výšce 275 metrů na svazích hory Monte Orfano na jihu Franciacorty. Zdejší podmínky jsou ideální pro výrobu elegantního a zároveň komplexního červeného vína složeného především z odrůd Cabernet Sauvignon a Merlot s příměsí Cabernet Franc, Barbera a Nebbiolo. Ve vinařství ovoce kvasí v malých dubových sudech odděleně podle odrůd. Mladá vína pak zrají 16 měsíců v nových dubových sudech, než se vytvoří konečná směs.
Ve výrazné vůni dominují rozdrcené červené bobule, opečený dub a koření, zatímco první doušek odhalí hedvábně hladkou strukturu, jemné třísloviny a pevné jádro jasného ovoce. V dlouhém závěru se objevují tóny skořice, hřebíčku a dřevěného kouře, což z tohoto vína dělá skvělého partnera pro uzená masa, uzeniny a těstovinové pokrmy na bázi rajčat.
Castello Bonomi je název honosného secesního zámku postaveného koncem 19. století, který se nachází v srdci panství. Vinařství je známé především díky vynikajícím šumivým vínům Franciacorta, ale vyrábí také červená vína, jako je toto komplexní cuvee Cordelio. Toto víno se stáčí do lahví pod označením Curtefranca, které se obvykle používá pro tichá červená a bílá vína vyráběná v údolí Franciacorta.
Vinice Castello Bonomi jsou vysázeny v nadmořské výšce 275 metrů na svazích hory Monte Orfano na jihu Franciacorty. Zdejší podmínky jsou ideální pro výrobu elegantního a zároveň komplexního červeného vína složeného především z odrůd Cabernet Sauvignon a Merlot s příměsí Cabernet Franc, Barbera a Nebbiolo. Ve vinařství ovoce kvasí v malých dubových sudech odděleně podle odrůd. Mladá vína pak zrají 16 měsíců v nových dubových sudech, než se vytvoří konečná směs.
Ve výrazné vůni dominují rozdrcené červené bobule, opečený dub a koření, zatímco první doušek odhalí hedvábně hladkou strukturu, jemné třísloviny a pevné jádro jasného ovoce. V dlouhém závěru se objevují tóny skořice, hřebíčku a dřevěného kouře, což z tohoto vína dělá skvělého partnera pro uzená masa, uzeniny a těstovinové pokrmy na bázi rajčat.
Login and Registration Form