Portugalské červené směsi
Mouchao Tinto 2012
Lze skladovat ve sklepě po dobu 7 let. Před podáváním 1 hodinu dekantujte.
Toto okouzlující červené víno je vlajkovou lodí vinařství Herdade do Mouchao, historického vinařství Alentejo, které vyrábí jedny z nejlepších vín v regionu z oblíbené místní odrůdy Alicante Bouschet. Příběh vinařství Herdade do Mouchao se začal psát již v 19. století, kdy se do regionu přestěhoval Thomas Reynolds, aby zde pracoval v korkovém průmyslu. Byl to jeho vnuk John Reynolds, který později panství koupil a rozhodl se začít vyrábět víno z některých z 900 hektarů půdy.
V roce 1974 byl majetek zkonfiskován vojenskou juntou, která v té době vládla v Portugalsku, a teprve v roce 1985 se Reynoldsovým podařilo získat zpět kontrolu nad svým majetkem. Dnes mají přibližně 38 hektarů vinic, které jsou osázeny převážně odrůdou Alicante Bouschet spolu s odrůdami Aragonés, Trincaderia a Moreto, Touriga Nacional a Syrah.
Jejich špičkové lahvové víno je složeno z Alicante Bouschet spolu s příměsí Trincadeiry. Po sklizni se hrozny šlapou ve velkých lagarech nebo kamenných korytech v souladu s tradičními místními vinařskými postupy. Mladé víno pak zraje 24 měsíců v obrovských sudech o objemu 5000 litrů, po nichž následuje dalších 24-36 měsíců zrání v láhvi. Tento dlouhý a komplexní proces dává vzniknout bohatému, ale elegantnímu červenému vínu, které je plné třešní, višní, švestek, eukalyptu a černého pepře. Skvělé víno, které si můžete nechat ve sklepě ještě několik let, nebo si ho vychutnat nyní spolu s vydatnými pokrmy z červeného masa.
Toto okouzlující červené víno je vlajkovou lodí vinařství Herdade do Mouchao, historického vinařství Alentejo, které vyrábí jedny z nejlepších vín v regionu z oblíbené místní odrůdy Alicante Bouschet. Příběh vinařství Herdade do Mouchao se začal psát již v 19. století, kdy se do regionu přestěhoval Thomas Reynolds, aby zde pracoval v korkovém průmyslu. Byl to jeho vnuk John Reynolds, který později panství koupil a rozhodl se začít vyrábět víno z některých z 900 hektarů půdy.
V roce 1974 byl majetek zkonfiskován vojenskou juntou, která v té době vládla v Portugalsku, a teprve v roce 1985 se Reynoldsovým podařilo získat zpět kontrolu nad svým majetkem. Dnes mají přibližně 38 hektarů vinic, které jsou osázeny převážně odrůdou Alicante Bouschet spolu s odrůdami Aragonés, Trincaderia a Moreto, Touriga Nacional a Syrah.
Jejich špičkové lahvové víno je složeno z Alicante Bouschet spolu s příměsí Trincadeiry. Po sklizni se hrozny šlapou ve velkých lagarech nebo kamenných korytech v souladu s tradičními místními vinařskými postupy. Mladé víno pak zraje 24 měsíců v obrovských sudech o objemu 5000 litrů, po nichž následuje dalších 24-36 měsíců zrání v láhvi. Tento dlouhý a komplexní proces dává vzniknout bohatému, ale elegantnímu červenému vínu, které je plné třešní, višní, švestek, eukalyptu a černého pepře. Skvělé víno, které si můžete nechat ve sklepě ještě několik let, nebo si ho vychutnat nyní spolu s vydatnými pokrmy z červeného masa.
Login and Registration Form