Vinařství Matusko je známé svou báječnou a svéráznou obsluhou, díky níž se budete cítit jako člen rodiny, a strávit v něm čas stojí za to. Ale pro ty z nás, kteří se tam zatím nemohou dostat, je Dingač nejlepším způsobem, jak zažít šťavnaté, srdcem naplněné výrazy z tohoto pelješackého rodinného vinařství. Tato malá oblast je součástí pobřežního regionu Primorska, který se nachází na jihozápadní straně pohoří Zabrada a nabízí členitý terén s minimem svrchní půdy. To je spolu se sklonem 45 stupňů a ideálním počtem hodin ročního slunečního svitu jedním z důvodů, proč byla tato oblast jako první v Chorvatsku jmenována chráněnou vinařskou oblastí.
Víno Dingač, vyrobené z proslulého chorvatského červeného vína Plavac Mali, je exkluzivní nabídkou společnosti Matusko, která se vyznačuje vyzrálou, vyváženou chutí navazující na plnou květinovou vůni.
Tmavě rubínová barva s nádechem do fialova na okraji. Prachové květinové tóny, neobvyklé pro Dingač, podtrhují plnou, výraznou a nespoutanou vůni tohoto vína. Bohatě nabalené víno s příjemně hořkým výrazem je stylově zdrženlivé s atraktivními, hustě nabalenými vrstvami. Plná, kulatá chuť v ústech s harmonickým, vyváženým jádrem, které vede ke sladkému a přitažlivě čistému, kyselinkovému závěru. Zrálo ve velkých dubových sudech. Komplexní květinové aroma je výrazně umocněno delším provzdušněním před podáváním, aby se plně projevila jeho oxidační komplexnost. Dingač je chráněným označením původu (CHOP) EU.
Pas de problème particulier.