Cremant
Grande Cuvee 1531 Sieur d'Arques Cremant de Limoux Rose Brut
Lze skladovat ve sklepě po dobu 5 let. Podávejte chlazené.
Družstvo Sieur d'Arques bylo založeno v roce 1946 skupinou místních vinařů, kteří chtěli spojit své odborné znalosti a zdroje, aby vytvořili co nejlepší vína ze svých výjimečných vinic. Jejich Grand Cuvee 1531 je pojmenováno po slavném roce, kdy mniši z nedalekého opatství Saint Hilaire změnili vinařské tradice regionu tím, že ve svých sklepích vyrobili vůbec první šumivé víno na světě.
Dnes se družstvo zaměřuje na výrobu lahodných šumivých a tichých červených a bílých vín z místních odrůd révy vinné. Toto Grand Cuvee Cremant de Limoux je suché růžové šumivé víno, které se vyrábí z odrůd Chardonnay a Chenin Blanc a také z příměsi Pinot Noir, která mu dodává nádherný jemný růžový odstín.
Vůni charakterizuje lákavá vůně drcených malin, jahod a zralých broskví, zatímco chuť nabízí osvěžující kyselinku, hladké bublinky a lahodnou chuť bobulovitého ovoce. Cremant de Limoux se vyrábí tradiční metodou, která je stejná jako při výrobě šampaňského. Po prvním kvašení se víno stáčí do lahví a v láhvi probíhá druhé kvašení, při kterém se vytvoří bublinky. Víno pak zraje 12 měsíců v láhvi s kvasinkovými buňkami, což napomáhá dobře zakulacené struktuře a lahodným tónům pečiva a pražených oříšků.
Družstvo Sieur d'Arques bylo založeno v roce 1946 skupinou místních vinařů, kteří chtěli spojit své odborné znalosti a zdroje, aby vytvořili co nejlepší vína ze svých výjimečných vinic. Jejich Grand Cuvee 1531 je pojmenováno po slavném roce, kdy mniši z nedalekého opatství Saint Hilaire změnili vinařské tradice regionu tím, že ve svých sklepích vyrobili vůbec první šumivé víno na světě.
Dnes se družstvo zaměřuje na výrobu lahodných šumivých a tichých červených a bílých vín z místních odrůd révy vinné. Toto Grand Cuvee Cremant de Limoux je suché růžové šumivé víno, které se vyrábí z odrůd Chardonnay a Chenin Blanc a také z příměsi Pinot Noir, která mu dodává nádherný jemný růžový odstín.
Vůni charakterizuje lákavá vůně drcených malin, jahod a zralých broskví, zatímco chuť nabízí osvěžující kyselinku, hladké bublinky a lahodnou chuť bobulovitého ovoce. Cremant de Limoux se vyrábí tradiční metodou, která je stejná jako při výrobě šampaňského. Po prvním kvašení se víno stáčí do lahví a v láhvi probíhá druhé kvašení, při kterém se vytvoří bublinky. Víno pak zraje 12 měsíců v láhvi s kvasinkovými buňkami, což napomáhá dobře zakulacené struktuře a lahodným tónům pečiva a pražených oříšků.
Login and Registration Form