Amarone
Fasoli Gino Amarone Valpolicella Corte del Pozzo 2016
Lze skladovat ve sklepě po dobu 10 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Vůni potěší svůdné drcené ostružiny, sladké pekařské koření a třešně máčené v brandy, zatímco chuť nabízí pevné plné tělo, měkké třísloviny a koncentrovanou chuť lesních plodů, cassis a rozinek. Toto dobře strukturované víno má odvážnou povahu, která se nejlépe snoubí s vydatnými pokrmy, jako jsou pappardelle se zvěřinovým ragú nebo rigatoni bolognese.
Amadio Fasoli založil rodinné vinařství v roce 1925, kdy začal na své ovocnářské a zelinářské farmě v údolí Illasi nedaleko Verony vyrábět víno pro místní bary. Dnes již čtvrtá generace rodiny Fasoli s láskou vyrábí toto skvostné Amarone z hroznů odrůd Corvina, Corvinone a Rondinella, které pěstují místní pěstitelé, kteří s vinařstvím spolupracují již desítky let.
Amarone, vlajková loď červeného vína regionu Veneto, se u Fasoliů vyrábí sušením hroznů v malých dřevěných bednách po dobu 5 až 6 měsíců po sklizni. Poté víno kvasí a zraje v dubových sudech po dobu nejméně tří let. Vznikne tak silné červené víno, které lze nechat ležet ve sklepě dalších deset až patnáct let, aby se víno mohlo dále vyvíjet a zkvalitňovat.
Vůni potěší svůdné drcené ostružiny, sladké pekařské koření a třešně máčené v brandy, zatímco chuť nabízí pevné plné tělo, měkké třísloviny a koncentrovanou chuť lesních plodů, cassis a rozinek. Toto dobře strukturované víno má odvážnou povahu, která se nejlépe snoubí s vydatnými pokrmy, jako jsou pappardelle se zvěřinovým ragú nebo rigatoni bolognese.
Amadio Fasoli založil rodinné vinařství v roce 1925, kdy začal na své ovocnářské a zelinářské farmě v údolí Illasi nedaleko Verony vyrábět víno pro místní bary. Dnes již čtvrtá generace rodiny Fasoli s láskou vyrábí toto skvostné Amarone z hroznů odrůd Corvina, Corvinone a Rondinella, které pěstují místní pěstitelé, kteří s vinařstvím spolupracují již desítky let.
Amarone, vlajková loď červeného vína regionu Veneto, se u Fasoliů vyrábí sušením hroznů v malých dřevěných bednách po dobu 5 až 6 měsíců po sklizni. Poté víno kvasí a zraje v dubových sudech po dobu nejméně tří let. Vznikne tak silné červené víno, které lze nechat ležet ve sklepě dalších deset až patnáct let, aby se víno mohlo dále vyvíjet a zkvalitňovat.
Login and Registration Form