Chateauneuf du Pape
Domaine du Vieux Lazaret Chateauneuf du Pape 2019
Lze skladovat ve sklepě po dobu 11 let. Před podáváním hodinu dekantujte.
Domaine du Vieux Lazaret patří mezi největší a nejúspěšnější vinařství Châteauneuf du Pape díky přibližně 93 hektarům prvotřídních vinic rozprostřených po celé apelaci. Tato rozmanitost pozemků pomáhá vytvářet obzvláště komplexní a mnohovrstevnatá vína Chateauneuf du Pape díky široké škále půdních typů, mikroklimatu a různého stáří révy. Neobvyklý název usedlosti je dědictvím hospice z 18. století, který vedli lazarističtí mniši a který po generace vlastnila rodina Quiot.
Jejich silné červené víno Chateauneuf du Pape je vyrobeno ze 13 původních odrůd, jak je pro tuto oblast obvyklé, včetně Grenache, Syrah, Mourvedre, Cinsault a Carignan. Průměrné stáří použité révy je 37 let, což zaručuje vysokou kvalitu a intenzivní chuť ovoce. Pro zvýšení komplexnosti a lesku se mladé víno nechává 18 měsíců zrát ve velkých dubových sudech a kádích.
Vůni charakterizují borůvky, ostružiny a zralé švestky, zatímco na patře se vedle šťavnaté chuti tmavých bobulí objevují i tóny sušených bylin, hořké čokolády a jemného koření. První doušek odhalí velkorysé plné tělo, pevné třísloviny, hladkou strukturu a dlouhý, vyvážený závěr. Mohutná struktura a chuťový profil pomohou tomuto vínu elegantně zestárnout ve sklepě, i když si ho můžete vychutnat i nyní s vydatným dušeným hovězím masem, zvěřinou nebo prvotřídními kusy červeného masa.
Domaine du Vieux Lazaret patří mezi největší a nejúspěšnější vinařství Châteauneuf du Pape díky přibližně 93 hektarům prvotřídních vinic rozprostřených po celé apelaci. Tato rozmanitost pozemků pomáhá vytvářet obzvláště komplexní a mnohovrstevnatá vína Chateauneuf du Pape díky široké škále půdních typů, mikroklimatu a různého stáří révy. Neobvyklý název usedlosti je dědictvím hospice z 18. století, který vedli lazarističtí mniši a který po generace vlastnila rodina Quiot.
Jejich silné červené víno Chateauneuf du Pape je vyrobeno ze 13 původních odrůd, jak je pro tuto oblast obvyklé, včetně Grenache, Syrah, Mourvedre, Cinsault a Carignan. Průměrné stáří použité révy je 37 let, což zaručuje vysokou kvalitu a intenzivní chuť ovoce. Pro zvýšení komplexnosti a lesku se mladé víno nechává 18 měsíců zrát ve velkých dubových sudech a kádích.
Vůni charakterizují borůvky, ostružiny a zralé švestky, zatímco na patře se vedle šťavnaté chuti tmavých bobulí objevují i tóny sušených bylin, hořké čokolády a jemného koření. První doušek odhalí velkorysé plné tělo, pevné třísloviny, hladkou strukturu a dlouhý, vyvážený závěr. Mohutná struktura a chuťový profil pomohou tomuto vínu elegantně zestárnout ve sklepě, i když si ho můžete vychutnat i nyní s vydatným dušeným hovězím masem, zvěřinou nebo prvotřídními kusy červeného masa.
Login and Registration Form