Franciacorta
Castello Bonomi Franciacorta Extra Brut Cuvee Lucrezia Etichetta Nera 2008
Ve sklepě vydrží až 20 let. Podávejte chlazené.
Castello Bonomi je pojmenován podle nádherného zámku z konce 19. století, který nechal postavit Antonio Tagliaferri v secesním stylu. Dnes je panství proslulé výrobou úžasných šumivých vín z nejlepších vinic vysázených na hoře Monte Orfano na samém jihu apelace Franciacorta. Vinice jsou vysazeny v nadmořské výšce 275 metrů, což pomáhá zajistit dokonale vyvážené ovoce s dostatkem přirozené svěžesti a aromatických látek.
Cuvée Lucrezia Etichetta Nera se vyrábí z nejstarších vinic Castello Bonomi pouze v nejlepších ročnících, kdy má ovoce dostatečnou komplexnost a hloubku, aby se z něj dalo vyrobit bohaté šumivé víno hodné zrání. Hrozny Rulandského modrého se po příchodu do vinařství velmi šetrně lisují, aby se získala ta nejjemnější šťáva, která se následně vinifikuje v neutrálních tancích s osmiměsíčním zráním na kalech. Franciacorta musí projít sekundárním kvašením v láhvi a toto velkolepé cuvee zraje dalších 120 měsíců ve sklepě na kalech.
Tento rozsáhlý proces zrání pomáhá přidat ke zralému bobulovému ovoci a citrusovým tónům jemné a okouzlující tóny čerstvého pečiva, křupavého chleba a sušeného sena. Ve sklenici se objevuje vytrvalý proud drobných bublinek, které na patře přecházejí v hladkou pěnu. Jedná se o skvělou Franciacortu, kterou můžete podávat jako slavnostní aperitiv nebo partnera k pokrmům, jako je humr, pečené kuře a vyzrálé sýry.
Castello Bonomi je pojmenován podle nádherného zámku z konce 19. století, který nechal postavit Antonio Tagliaferri v secesním stylu. Dnes je panství proslulé výrobou úžasných šumivých vín z nejlepších vinic vysázených na hoře Monte Orfano na samém jihu apelace Franciacorta. Vinice jsou vysazeny v nadmořské výšce 275 metrů, což pomáhá zajistit dokonale vyvážené ovoce s dostatkem přirozené svěžesti a aromatických látek.
Cuvée Lucrezia Etichetta Nera se vyrábí z nejstarších vinic Castello Bonomi pouze v nejlepších ročnících, kdy má ovoce dostatečnou komplexnost a hloubku, aby se z něj dalo vyrobit bohaté šumivé víno hodné zrání. Hrozny Rulandského modrého se po příchodu do vinařství velmi šetrně lisují, aby se získala ta nejjemnější šťáva, která se následně vinifikuje v neutrálních tancích s osmiměsíčním zráním na kalech. Franciacorta musí projít sekundárním kvašením v láhvi a toto velkolepé cuvee zraje dalších 120 měsíců ve sklepě na kalech.
Tento rozsáhlý proces zrání pomáhá přidat ke zralému bobulovému ovoci a citrusovým tónům jemné a okouzlující tóny čerstvého pečiva, křupavého chleba a sušeného sena. Ve sklenici se objevuje vytrvalý proud drobných bublinek, které na patře přecházejí v hladkou pěnu. Jedná se o skvělou Franciacortu, kterou můžete podávat jako slavnostní aperitiv nebo partnera k pokrmům, jako je humr, pečené kuře a vyzrálé sýry.
Login and Registration Form