Rýnské červené směsi
B. Leighton Gratitude 2015
Lze skladovat ve sklepě po dobu 12 let. Dekantujte 1 hodinu před podáváním.
Vinař ze státu Washington Brennon Leighton založil stejnojmenné vinařství, aby vyjádřil krásu vinice Olsen Hills v údolí Yakima. Prozatím zůstává osobním projektem s velmi omezenou produkcí a používá odrůdy, které se v této části světa nepěstují často.
Gratitude je nádherná polní směs, která byla původně vytvořena pro Brennonovu manželku, která miluje intenzivní červená vína Bandol z Domaine Tempier ve francouzské Provence. Stejně jako Bandol je i Gratitude složeno především z odrůdy Mourvedre, menšího množství Grenache a špetky Syrahu. Réva roste na vynikajících vulkanických půdách v nadmořské výšce kolem 350 metrů, což pomáhá dodávat vínu svěžest a eleganci, které vyvažují šťavnaté ovocné chutě a pevné třísloviny z teplého středomořského léta.
Po příchodu do vinařství se ovoce společně zkvasí pomocí divokých kvasinek a mladé víno zraje 19 měsíců na kalu v neutrálních sudech z francouzského dubu. Ve vůni dominuje kandovaná kůra, koření z doutníkové krabice a bohaté tóny tmavých bobulí, zatímco chuť nabízí spoustu šťavnatých ovocných chutí, pevné třísloviny a dlouhý závěr s tóny grafitu a černé olivy. Díky své síle a ladnosti je to skvělé víno, které se hodí do sklepa na několik dalších let. Nyní si ho můžete vychutnat také k vydatným pokrmům, jako je dušené hovězí maso, grilované maso nebo kvalitní steak.
Vinař ze státu Washington Brennon Leighton založil stejnojmenné vinařství, aby vyjádřil krásu vinice Olsen Hills v údolí Yakima. Prozatím zůstává osobním projektem s velmi omezenou produkcí a používá odrůdy, které se v této části světa nepěstují často.
Gratitude je nádherná polní směs, která byla původně vytvořena pro Brennonovu manželku, která miluje intenzivní červená vína Bandol z Domaine Tempier ve francouzské Provence. Stejně jako Bandol je i Gratitude složeno především z odrůdy Mourvedre, menšího množství Grenache a špetky Syrahu. Réva roste na vynikajících vulkanických půdách v nadmořské výšce kolem 350 metrů, což pomáhá dodávat vínu svěžest a eleganci, které vyvažují šťavnaté ovocné chutě a pevné třísloviny z teplého středomořského léta.
Po příchodu do vinařství se ovoce společně zkvasí pomocí divokých kvasinek a mladé víno zraje 19 měsíců na kalu v neutrálních sudech z francouzského dubu. Ve vůni dominuje kandovaná kůra, koření z doutníkové krabice a bohaté tóny tmavých bobulí, zatímco chuť nabízí spoustu šťavnatých ovocných chutí, pevné třísloviny a dlouhý závěr s tóny grafitu a černé olivy. Díky své síle a ladnosti je to skvělé víno, které se hodí do sklepa na několik dalších let. Nyní si ho můžete vychutnat také k vydatným pokrmům, jako je dušené hovězí maso, grilované maso nebo kvalitní steak.
Login and Registration Form