Portugalské červené směsi
Aphros Phaunus Amphora Palhete 2019
Lze skladovat ve sklepě po dobu 3 let. Podávejte chlazené.
Vasco Croft původně pracoval jako architekt, ale než v roce 2002 založil společnost Aphros, dlouho se zajímal o biodynamické vinařské hnutí. Vinařství se nachází v oblasti Vinho Verde na historickém panství jeho rodiny Casal do Paço ze 17. století a zaměřuje se na produkci klasických místních odrůd v souladu s přírodou. Na vinici se mezi révou používají krycí plodiny pro zvýšení biologické rozmanitosti a réva se ošetřuje přírodními extrakty. Ve vinařství se hrozny fermentují pomocí divokých kvasinek, které se přirozeně vyskytují ve vinařství a na slupkách hroznů.
V roce 2015 se Croft rozhodl rozdělit značku na dvě značky, z nichž jedna se zaměřuje na klasický výraz místních odrůd a druhá sídlí ve středověkém sklepě, kde se vše dělá bez elektřiny. Tato druhá značka se jmenuje Phaunus a unikátně se vyznačuje používáním hliněných amfor ke kvašení a zrání vín.
Palhete se vyrábí z hroznů odrůd Loureiro a Vinhao ze severozápadního Portugalska, které spontánně kvasí na slupkách v hliněných amforách Croft. Mladé víno pak zraje v amforách na kvasničných kalech po dobu 7 měsíců a stáčí se do lahví bez filtrace a filtrování. Vzniká tak jedinečné a lahodné rosé s lákavými tóny sušených okvětních lístků růží, kadidla, středomořských bylin a brusinek a granátového jablka. Skvěle se hodí jako osvěžující a neobvyklý aperitiv nebo partner k lososu, pečenému kuřeti či krémovým sýrům.
Vasco Croft původně pracoval jako architekt, ale než v roce 2002 založil společnost Aphros, dlouho se zajímal o biodynamické vinařské hnutí. Vinařství se nachází v oblasti Vinho Verde na historickém panství jeho rodiny Casal do Paço ze 17. století a zaměřuje se na produkci klasických místních odrůd v souladu s přírodou. Na vinici se mezi révou používají krycí plodiny pro zvýšení biologické rozmanitosti a réva se ošetřuje přírodními extrakty. Ve vinařství se hrozny fermentují pomocí divokých kvasinek, které se přirozeně vyskytují ve vinařství a na slupkách hroznů.
V roce 2015 se Croft rozhodl rozdělit značku na dvě značky, z nichž jedna se zaměřuje na klasický výraz místních odrůd a druhá sídlí ve středověkém sklepě, kde se vše dělá bez elektřiny. Tato druhá značka se jmenuje Phaunus a unikátně se vyznačuje používáním hliněných amfor ke kvašení a zrání vín.
Palhete se vyrábí z hroznů odrůd Loureiro a Vinhao ze severozápadního Portugalska, které spontánně kvasí na slupkách v hliněných amforách Croft. Mladé víno pak zraje v amforách na kvasničných kalech po dobu 7 měsíců a stáčí se do lahví bez filtrace a filtrování. Vzniká tak jedinečné a lahodné rosé s lákavými tóny sušených okvětních lístků růží, kadidla, středomořských bylin a brusinek a granátového jablka. Skvěle se hodí jako osvěžující a neobvyklý aperitiv nebo partner k lososu, pečenému kuřeti či krémovým sýrům.
Login and Registration Form