California Red Blends

California Red Blends

California Červené směsi

Některá z nejlepších kalifornských vín jsou směsi černých odrůd, jako je Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Petit Verdot a Cabernet Franc. Tato klasická kombinace byla inspirována červenými směsmi z Bordeaux, kde se k dominantním odrůdám Cabernet Sauvignon a Merlot přidávají další hrozny, aby vzniklo komplexnější a uhlazenější víno. Další oblíbená kalifornská červená směs kombinuje Syrah, Grenache a Mourvedre, inspirovaná oblíbenou směsí z francouzského údolí Rhôny.

Klíčové oblasti pro kalifornské červené směsi

Napa Valley je díky teplým a suchým letním dnům a obrovské rozmanitosti mikroklimatu a půdních typů nejznámějším zdrojem kalifornských červených směsí nejvyšší kvality. Oblast se obecně dělí na dno údolí, kde bývá tepleji a vznikají zde bohatší a zralejší červené směsi, a na svahy kopců, kde chladnější podmínky vytvářejí elegantnější a rafinovanější červená vína. Mezi známé podoblasti Napa pro výrobu kalifornských červených směsí patří Rutherford, Stags Leap District, St Helena a Oakville. Významnými oblastmi pro červené směsi typu Bordeaux i Rhôny jsou také Sonoma County, Carneros a Paso Robles.

Párování s kalifornskými červenými směsmi

Nejlepší kalifornské červené směsi jsou obvykle plné, mají šťavnatou chuť tmavého ovoce a vysoký obsah tříslovin, takže se obzvlášť dobře hodí k vydatným pokrmům z červeného masa. Vhodnou volbou je například bohaté dušené hovězí maso, steak z nejlepšího ribeye, zvěřina nebo lasagne.

Filtr / uspořádat Zavřít‏
na stránce

2098 položek

Navigace
Aktivní filtr pro
  1. Odrůda
    Kalifornské červené směsi
Filtr parametrů
Hodnocení
Cena
na stránce

2098 položek