Valpolicella
Tedeschi Maternigo Valpolicella Superiore 2017
Lze skladovat ve sklepě po dobu 10 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Tedeschisové jsou jednou z nejslavnějších rodin Valpolicella s vinařskými kořeny sahajícími až do roku 1630, kdy zakoupili první vinice. Rodinnou firmu, která existuje dodnes, založil Nicolò Tedeschi v roce 1824, ačkoli moderní éra panství začala v 60. letech 20. století s legendárním vinařem Lorenzem Tedeschim. Lorenzo si uvědomil vynikající potenciál rodinných vinic a vytvořil vůbec první vína z jedné vinice v oblasti Valpolicella.
Tato pohledná Valpolicella Superiore je vyrobena z ovoce z rodinného statku Maternigo, který je obhospodařován ekologicky, aby se získaly co nejkvalitnější hrozny. Vinice se nacházejí v nadmořské výšce 400 metrů na jemných vápencových mramorových půdách, které pomáhají zajistit dostatek svěžesti a elegance v hotovém víně. Rodina provedla podrobné studie terroir v Maternigu a během sklizně denně sleduje zralost hroznů, aby se zajistilo, že budou sklízeny mírně přezrálé.
Po příchodu do vinařství se ovoce vinifikuje v tancích s řízenou teplotou a mladé víno pak zraje 14 měsíců ve velkých sudech ze slavonského dubu. V této fázi se vytvoří konečná směs a víno pak zraje dalších 6 měsíců v láhvi. Toto živé víno s kořenitým a ovocným charakterem překypuje tóny zralých švestek, třešní a sladkého koření. Na patře se objevují hladké, rafinované třísloviny a dobře vybudovaná struktura s jasným pruhem kyselin, které tomuto vínu pomohou dobře zestárnout ve sklepě.
Tedeschisové jsou jednou z nejslavnějších rodin Valpolicella s vinařskými kořeny sahajícími až do roku 1630, kdy zakoupili první vinice. Rodinnou firmu, která existuje dodnes, založil Nicolò Tedeschi v roce 1824, ačkoli moderní éra panství začala v 60. letech 20. století s legendárním vinařem Lorenzem Tedeschim. Lorenzo si uvědomil vynikající potenciál rodinných vinic a vytvořil vůbec první vína z jedné vinice v oblasti Valpolicella.
Tato pohledná Valpolicella Superiore je vyrobena z ovoce z rodinného statku Maternigo, který je obhospodařován ekologicky, aby se získaly co nejkvalitnější hrozny. Vinice se nacházejí v nadmořské výšce 400 metrů na jemných vápencových mramorových půdách, které pomáhají zajistit dostatek svěžesti a elegance v hotovém víně. Rodina provedla podrobné studie terroir v Maternigu a během sklizně denně sleduje zralost hroznů, aby se zajistilo, že budou sklízeny mírně přezrálé.
Po příchodu do vinařství se ovoce vinifikuje v tancích s řízenou teplotou a mladé víno pak zraje 14 měsíců ve velkých sudech ze slavonského dubu. V této fázi se vytvoří konečná směs a víno pak zraje dalších 6 měsíců v láhvi. Toto živé víno s kořenitým a ovocným charakterem překypuje tóny zralých švestek, třešní a sladkého koření. Na patře se objevují hladké, rafinované třísloviny a dobře vybudovaná struktura s jasným pruhem kyselin, které tomuto vínu pomohou dobře zestárnout ve sklepě.
Login and Registration Form