Bílé směsi
Querciabella Batar 2018
Lze skladovat ve sklepě po dobu 10 let. Podávejte chlazené.
Batar je považován za jedno z nejlepších italských bílých vín a slavný kritik vína Jancis Robinson ho dokonce označil za víno připomínající "obzvláště vydařený Corton-Charlemagne". Navzdory přirovnání k nejlepším bílým burgundským vínům je však Batar v jádru jednoznačně toskánské víno s výraznou mineralitou a elegancí, kterou mu propůjčují vysoko položené vinice Ruffoli ve vinařství Querciabella.
Cuvee se skládá z ovoce odrůd Chardonnay a Pinot Bianco, které se pěstuje ekologicky a biodynamicky a vybírá se ručně, aby se pro Batar použily pouze dokonalé hrozny. Po příchodu do vinařství se ovoce lisuje a kvasí v sudech z francouzského dubu, kde před lahvováním zraje devět měsíců. Za běžný rok se vyrobí pouze 15 000 lahví tohoto ikonického vína, z nichž většinu rychle shrábnou sběratelé a milovníci vína po celém světě.
Ve vůni dominují květy akátu, heřmánek, uzené mandle a jemné tóny zralé broskve, zatímco chuť nabízí hedvábně hladkou strukturu, dobře zakulacený pocit v ústech a vyrovnanou svěžest v dlouhém závěru. Díky své komplexnosti a intenzitě může víno Batar bez problémů ležet ve sklepě ještě nejméně deset let po sklizni, nebo si ho vychutnávat nyní spolu s těstovinami s lanýži, pečeným kuřetem na bylinách nebo pečenou kořenovou zeleninou.
Batar je považován za jedno z nejlepších italských bílých vín a slavný kritik vína Jancis Robinson ho dokonce označil za víno připomínající "obzvláště vydařený Corton-Charlemagne". Navzdory přirovnání k nejlepším bílým burgundským vínům je však Batar v jádru jednoznačně toskánské víno s výraznou mineralitou a elegancí, kterou mu propůjčují vysoko položené vinice Ruffoli ve vinařství Querciabella.
Cuvee se skládá z ovoce odrůd Chardonnay a Pinot Bianco, které se pěstuje ekologicky a biodynamicky a vybírá se ručně, aby se pro Batar použily pouze dokonalé hrozny. Po příchodu do vinařství se ovoce lisuje a kvasí v sudech z francouzského dubu, kde před lahvováním zraje devět měsíců. Za běžný rok se vyrobí pouze 15 000 lahví tohoto ikonického vína, z nichž většinu rychle shrábnou sběratelé a milovníci vína po celém světě.
Ve vůni dominují květy akátu, heřmánek, uzené mandle a jemné tóny zralé broskve, zatímco chuť nabízí hedvábně hladkou strukturu, dobře zakulacený pocit v ústech a vyrovnanou svěžest v dlouhém závěru. Díky své komplexnosti a intenzitě může víno Batar bez problémů ležet ve sklepě ještě nejméně deset let po sklizni, nebo si ho vychutnávat nyní spolu s těstovinami s lanýži, pečeným kuřetem na bylinách nebo pečenou kořenovou zeleninou.
Login and Registration Form