Pinot Noir
Nicolas Jay Pinot Noir Willamette Valley 2016
Lze skladovat ve sklepě po dobu 15 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Toto mladé oregonské vinařství vzniklo ve spolupráci renomovaného vinaře Jeana-Nicolase Méo z burgundského Domaine Méo-Camuzet a amerického hudebního producenta Jaye Boberga. Přestože bylo založeno teprve v roce 2013, rychle si získalo pověst špičkového Pinotu a je považováno za jednoho z nejzajímavějších výrobců ve Willamette Valley. Ovoce pochází z vlastních vinic v oblasti Yamhill-Carlton AVA a od vybraných partnerských pěstitelů.
Jejich klasický Pinot Willamette je vyroben v burgundském stylu s množstvím živého charakteru ovoce z Nového světa. Ve vinařství Jean-Nicolas uplatňuje lehký přístup, nechává ovoce kvasit s divokými kvasinkami a mladé víno před lahvováním zraje 12 měsíců v 30 % nových dubových sudech.
V nose dominují jemné aromatické tóny třešňového džemu, sladkého koření a podrostu, zatímco první doušek odhalí střední tělo, hedvábně hladké třísloviny a pevné jádro jasného červeného ovoce. Závěr je dlouhý a elegantní, s dostatkem svěžesti v ústech a tóny skořice, hřebíčku a opečeného dubu ze zrání v sudech. Díky burgundskému profilu se toto víno skvěle hodí k pokrmům, jako je pečená kachna nebo zemitá zvěřina, například perlička nebo bažant.
Toto mladé oregonské vinařství vzniklo ve spolupráci renomovaného vinaře Jeana-Nicolase Méo z burgundského Domaine Méo-Camuzet a amerického hudebního producenta Jaye Boberga. Přestože bylo založeno teprve v roce 2013, rychle si získalo pověst špičkového Pinotu a je považováno za jednoho z nejzajímavějších výrobců ve Willamette Valley. Ovoce pochází z vlastních vinic v oblasti Yamhill-Carlton AVA a od vybraných partnerských pěstitelů.
Jejich klasický Pinot Willamette je vyroben v burgundském stylu s množstvím živého charakteru ovoce z Nového světa. Ve vinařství Jean-Nicolas uplatňuje lehký přístup, nechává ovoce kvasit s divokými kvasinkami a mladé víno před lahvováním zraje 12 měsíců v 30 % nových dubových sudech.
V nose dominují jemné aromatické tóny třešňového džemu, sladkého koření a podrostu, zatímco první doušek odhalí střední tělo, hedvábně hladké třísloviny a pevné jádro jasného červeného ovoce. Závěr je dlouhý a elegantní, s dostatkem svěžesti v ústech a tóny skořice, hřebíčku a opečeného dubu ze zrání v sudech. Díky burgundskému profilu se toto víno skvěle hodí k pokrmům, jako je pečená kachna nebo zemitá zvěřina, například perlička nebo bažant.
Login and Registration Form