Bílé směsi
Lis Neris Gris Pinot Grigio 2018
Lze skladovat ve sklepě po dobu 8 let. Podávejte vychlazené.
Lis Neris se nachází nedaleko hranic se Slovinskem v severovýchodní italské oblasti Friuli, která je proslulá svými svěžími a elegantními bílými víny. Od roku 1879 patří rodině Pecorari a dnes je ve schopných rukou Alvara Pecorariho, který obhospodařuje přibližně 70 hektarů prvotřídních vinic v údolí Isonzo. Díky štěrkové půdě, která přes den pohlcuje teplo a v noci ho uvolňuje, jsou zde ideální podmínky pro produkci zářivých bílých vín, což napomáhá rovnoměrnému a plnému dozrávání ovoce.
Toto úžasné jednodruhové Rulandské modré pochází ze speciálně vybrané vinice osázené staršími keři. Hrozny jsou pečlivě ručně sklízeny a tříděny a mošt kvasí ve velkých 500litrových dubových sudech. Mladé víno pak zraje 11 měsíců na kvasnicích s battonáží neboli "mícháním kvasnic", které mu dodává další komplexnost a texturu. Po stáčení do lahví se víno před uvedením na trh nechá dalších 12 měsíců ležet v sudech.
Výsledkem je živé, bohatě vrstvené víno, které ve vůni překypuje svěžími citrusy a tropickým ovocem. V chuti se projevuje lahodná kyselinka zmírněná dobře zakulacenou krémovou strukturou, středním tělem a lehkými vanilkovými a opečenými tóny zrání.
Lis Neris se nachází nedaleko hranic se Slovinskem v severovýchodní italské oblasti Friuli, která je proslulá svými svěžími a elegantními bílými víny. Od roku 1879 patří rodině Pecorari a dnes je ve schopných rukou Alvara Pecorariho, který obhospodařuje přibližně 70 hektarů prvotřídních vinic v údolí Isonzo. Díky štěrkové půdě, která přes den pohlcuje teplo a v noci ho uvolňuje, jsou zde ideální podmínky pro produkci zářivých bílých vín, což napomáhá rovnoměrnému a plnému dozrávání ovoce.
Toto úžasné jednodruhové Rulandské modré pochází ze speciálně vybrané vinice osázené staršími keři. Hrozny jsou pečlivě ručně sklízeny a tříděny a mošt kvasí ve velkých 500litrových dubových sudech. Mladé víno pak zraje 11 měsíců na kvasnicích s battonáží neboli "mícháním kvasnic", které mu dodává další komplexnost a texturu. Po stáčení do lahví se víno před uvedením na trh nechá dalších 12 měsíců ležet v sudech.
Výsledkem je živé, bohatě vrstvené víno, které ve vůni překypuje svěžími citrusy a tropickým ovocem. V chuti se projevuje lahodná kyselinka zmírněná dobře zakulacenou krémovou strukturou, středním tělem a lehkými vanilkovými a opečenými tóny zrání.
Login and Registration Form