Cabernet Sauvignon
Francis Ford Coppola Director's Cut Cabernet Sauvignon 2018
Lze skladovat ve sklepě po dobu 10 let. Dekantace je nepovinná, maximálně hodinu před podáváním.
Ačkoli jsou známí především jako filmoví tvůrci, výroba vína má v rodině Coppolů tradici již po několik generací. Inspirován svým dědečkem Agostinem, který ve sklepě svého newyorského bytu destiloval víno, se Francis Ford Coppola rozhodl sám podnikat ve vinařství.
V roce 2006 koupil a zrenovoval proslulý zámek Chateau Souverain v kalifornském okrese Sonoma. Jako vizuální inspirace posloužily kodaňské zahrady Tivoli a zrekonstruovaný zámek se stal základnou pro výrobu nádherné řady životabudičů.
Řada Director's Cut je pro vinaře příležitostí zbavit se zábran a ukázat svou interpretaci kalifornské klasiky. Tato většinová směs Cabernetu Sauvignon, plná vůní černého ovoce, čokoládových třešní, koření a kouře, je pastvou pro smysly. Zrála 15 měsíců v sudech z francouzského a amerického dubu, což jí dodává pikantní nádech. Převládá však koncentrovaná chuť ostružin a černého rybízu s tóny kakaa a badyánu. Je luxusní a plné, skutečně dekadentní výraz kalifornské základní odrůdy. Cabernet Sauvignon je kombinován s Petite Verdot a menšími podíly Syrah, Petite Sirah a Cabernet Franc. Skvěle se hodí k pokrmům s houbami portobello nebo k ribeye steaku.
Ačkoli jsou známí především jako filmoví tvůrci, výroba vína má v rodině Coppolů tradici již po několik generací. Inspirován svým dědečkem Agostinem, který ve sklepě svého newyorského bytu destiloval víno, se Francis Ford Coppola rozhodl sám podnikat ve vinařství.
V roce 2006 koupil a zrenovoval proslulý zámek Chateau Souverain v kalifornském okrese Sonoma. Jako vizuální inspirace posloužily kodaňské zahrady Tivoli a zrekonstruovaný zámek se stal základnou pro výrobu nádherné řady životabudičů.
Řada Director's Cut je pro vinaře příležitostí zbavit se zábran a ukázat svou interpretaci kalifornské klasiky. Tato většinová směs Cabernetu Sauvignon, plná vůní černého ovoce, čokoládových třešní, koření a kouře, je pastvou pro smysly. Zrála 15 měsíců v sudech z francouzského a amerického dubu, což jí dodává pikantní nádech. Převládá však koncentrovaná chuť ostružin a černého rybízu s tóny kakaa a badyánu. Je luxusní a plné, skutečně dekadentní výraz kalifornské základní odrůdy. Cabernet Sauvignon je kombinován s Petite Verdot a menšími podíly Syrah, Petite Sirah a Cabernet Franc. Skvěle se hodí k pokrmům s houbami portobello nebo k ribeye steaku.
Login and Registration Form