Červená vína
Červená vína se vyrábějí tak, že se šťáva nechá macerovat na slupkách, čímž se získá velké množství intenzivních chutí, barevných látek a tříslovin. Proto mají červená vína často výraznější chuťový profil a barvu než mnohá bílá vína. Červená vína se běžně nechávají delší dobu zrát v dubových sudech, aby se třísloviny zjemnily a dodaly jim větší komplexnost a lesk. Červená vína můžete kupovat a párovat s uzeninami, grilovanými a pečenými červenými masy a vydatnými těstovinovými pokrmy na bázi rajčat.
Klíčové oblasti červených vín
Mezi nejznámější oblasti červených vín patří francouzské Burgundsko, které je známé svým elegantním odrůdou Pinot Noir, a Bordeaux, kde se vyrábějí prestižní červené směsi, které mohou zrát desítky let. Dalšími významnými oblastmi pro výrobu červených vín jsou francouzské údolí Rhôny, kalifornské údolí Napa Valley, australské údolí Barossa Valley, španělské oblasti Rioja a Ribera del Duero a italské oblasti Barolo a Toskánsko, odkud si můžete koupit to nejlepší červené víno.
Podrobnější informace o červených vínech naleznete v článku.Odrůdy červeného vína
Červená vína se obvykle vyrábějí z černých odrůd, i když některá mohou obsahovat malé množství bílých hroznů. Například červená vína Chateauneuf-du-Pape, která často obsahují trochu Grenache Blanc nebo Roussanne. Nejznámější odrůdy používané pro červená vína jsou Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Pinot Noir, Zinfandel, Sangiovese a Tempranillo. Existují také stovky méně známých původních odrůd, jako je Blaufrankisch ze střední Evropy, Touriga Nacional z Portugalska a Dolcetto z Itálie.
The order arrived within one week, so happy! Thank you! Will order again👍🏻