Ostatní bílá vína
Masciarelli Castello di Semivicoli Trebbiano d'Abruzzo 2018
Lze skladovat ve sklepě po dobu 5 let. Podávejte chlazené.
Díky vizionářství zakladatele Gianniho Masciarelliho je dnes Masciarelli jedním z nejlepších vinařství v Abruzzu. Gianni v mládí strávil léto v Champagne a brzy si uvědomil, že i jeho rodné Abruzzo má potenciál vyrábět vína špičkové kvality, a ne masově vyráběná vína, která byla v té době běžná. Zanedlouho, v roce 1981, založil vlastní vinařství na pouhých 5 akrech půdy kolem starého domu svého dědečka.
Během několika následujících desetiletí Gianni překonal dokonce i svá vlastní očekávání, když rozšířil panství na 900 akrů a získal celkem 29 prestižních ocenění Tre Bicchieri za svá výjimečná vína. Přestože v roce 2008 bohužel zemřel, odkaz Masciarelliho pokračuje dodnes, kdy v čele vinařství stojí jeho manželka Marina a nejstarší dcera Miriam.
Toto elegantní bílé víno je pojmenováno podle velkolepého hradu Castello di Semivicoli, který se tyčí nad vinicemi v Casacanditella. Hrozny jsou pečlivě sklízeny v polovině října v optimální zralosti s krátkou macerací na slupkách, aby se z nich získalo množství vůní a chutí. Mošt pak kvasí v nerezových tancích a mladé víno zraje 12 měsíců v láhvi. To pomáhá zvýraznit šťavnatý charakter jasného ovoce s tóny papáji, jablek, kdoulí a limetky a také dostatek svěžesti a živosti na patře.
Díky vizionářství zakladatele Gianniho Masciarelliho je dnes Masciarelli jedním z nejlepších vinařství v Abruzzu. Gianni v mládí strávil léto v Champagne a brzy si uvědomil, že i jeho rodné Abruzzo má potenciál vyrábět vína špičkové kvality, a ne masově vyráběná vína, která byla v té době běžná. Zanedlouho, v roce 1981, založil vlastní vinařství na pouhých 5 akrech půdy kolem starého domu svého dědečka.
Během několika následujících desetiletí Gianni překonal dokonce i svá vlastní očekávání, když rozšířil panství na 900 akrů a získal celkem 29 prestižních ocenění Tre Bicchieri za svá výjimečná vína. Přestože v roce 2008 bohužel zemřel, odkaz Masciarelliho pokračuje dodnes, kdy v čele vinařství stojí jeho manželka Marina a nejstarší dcera Miriam.
Toto elegantní bílé víno je pojmenováno podle velkolepého hradu Castello di Semivicoli, který se tyčí nad vinicemi v Casacanditella. Hrozny jsou pečlivě sklízeny v polovině října v optimální zralosti s krátkou macerací na slupkách, aby se z nich získalo množství vůní a chutí. Mošt pak kvasí v nerezových tancích a mladé víno zraje 12 měsíců v láhvi. To pomáhá zvýraznit šťavnatý charakter jasného ovoce s tóny papáji, jablek, kdoulí a limetky a také dostatek svěžesti a živosti na patře.
Login and Registration Form