Portugalské červené směsi
Anselmo Mendes Pardusco Private Vinho Verde Tinto 2017
Lze skladovat ve sklepě po dobu 7 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Anselmo Mendes vyrostl v Monção v portugalské oblasti Vinho Verde, která je známá svými úžasnými hrozny Alvarinho. V průběhu let si Anselmo získal pověst jednoho z nejlepších portugalských vinařů a v současné době je konzultantem mnoha předních vinařství v zemi. S pomocí své manželky, bratra a syna vyrábí také vlastní vína v Minho nedaleko hranic se Španělskem.
Kromě rozmanité řady bílých vín Alvarinho Anselmo pracuje s černými odrůdami hroznů a vyrábí malá množství červených vín v malých sériích. Toto výjimečné červené je složeno z hroznů Alvarelhão, Pedral, Alvarinho pocházejících z oblasti Vinho Verde, které jsou pečlivě ručně sklízeny a co nejrychleji dopravovány do vinařství, aby byla zachována kvalita.
Po příchodu do vinařství se hrozny odlisují a vylisují a poté se nechají kvasit v nerezových tancích s kontrolovanou teplotou. Použití neutrálních tanků pomáhá zachovat svěžest a aromatičnost hroznů. Mladé víno pak zraje 24 měsíců v použitých sudech z francouzského dubu, po nichž následuje dalších 12 měsíců zrání v láhvi. Výsledkem je dokonale vyvážené červené víno, v němž se snoubí bohaté tmavé ovoce a květinové tóny s minerálními tóny, rafinovanými tříslovinami a středním tělem.
Anselmo Mendes vyrostl v Monção v portugalské oblasti Vinho Verde, která je známá svými úžasnými hrozny Alvarinho. V průběhu let si Anselmo získal pověst jednoho z nejlepších portugalských vinařů a v současné době je konzultantem mnoha předních vinařství v zemi. S pomocí své manželky, bratra a syna vyrábí také vlastní vína v Minho nedaleko hranic se Španělskem.
Kromě rozmanité řady bílých vín Alvarinho Anselmo pracuje s černými odrůdami hroznů a vyrábí malá množství červených vín v malých sériích. Toto výjimečné červené je složeno z hroznů Alvarelhão, Pedral, Alvarinho pocházejících z oblasti Vinho Verde, které jsou pečlivě ručně sklízeny a co nejrychleji dopravovány do vinařství, aby byla zachována kvalita.
Po příchodu do vinařství se hrozny odlisují a vylisují a poté se nechají kvasit v nerezových tancích s kontrolovanou teplotou. Použití neutrálních tanků pomáhá zachovat svěžest a aromatičnost hroznů. Mladé víno pak zraje 24 měsíců v použitých sudech z francouzského dubu, po nichž následuje dalších 12 měsíců zrání v láhvi. Výsledkem je dokonale vyvážené červené víno, v němž se snoubí bohaté tmavé ovoce a květinové tóny s minerálními tóny, rafinovanými tříslovinami a středním tělem.
Login and Registration Form