Ostatní červená vína
Tunella Pignolo 2016
Lze skladovat ve sklepě po dobu 10 let. Dekantujte 1 hodinu před otevřením.
Rodinné vinařství Tunella ve východních kopcích Friuli je pravděpodobně nejznámější svými neuvěřitelně elegantními bílými víny, ale tento okouzlující butikový výrobce vyrábí také senzační červená vína z typických místních odrůd, jako je toto Pignolo. Tato tmavá odrůda není mimo rodné Friuli příliš známá a produkuje spíše sytě zbarvená vína s bohatou ovocnou chutí a mírnými tříslovinami.
Toto lahvování se vyrábí tradiční metodou mírného vysušení hroznů ihned po sklizni, aby se koncentrovala chuť a cukry. Mošty se poté nechají zkvasit divokými kvasinkami, čímž vznikne bohaté a intenzivní červené víno, které se poté nechá pět let zrát v 500litrových sudech z francouzského dubu. Tato velmi dlouhá doba zrání přispívá k tomu, že se v chuti objevují lahodné toastové a kořeněné tóny a zároveň se změkčují třísloviny a výsledné víno je lesklé.
Delší zrání v sudech je okamžitě patrné na vůni, kde se jemné tóny skořice, koření z doutníkové krabice a dřevěného kouře mísí s rozinkami, sušenými fíky a drcenými lesními plody. V chuti se projevuje plné tělo, dobře zakulacená textura a velmi dlouhý závěr s jemnou kyselinkou, která zajišťuje rovnováhu a energii. Skvěle se hodí k pokrmům ze zvěřiny, jako je zvěřina, divočák a bažant, nebo k těstovinám na rajčatovém základě.
Rodinné vinařství Tunella ve východních kopcích Friuli je pravděpodobně nejznámější svými neuvěřitelně elegantními bílými víny, ale tento okouzlující butikový výrobce vyrábí také senzační červená vína z typických místních odrůd, jako je toto Pignolo. Tato tmavá odrůda není mimo rodné Friuli příliš známá a produkuje spíše sytě zbarvená vína s bohatou ovocnou chutí a mírnými tříslovinami.
Toto lahvování se vyrábí tradiční metodou mírného vysušení hroznů ihned po sklizni, aby se koncentrovala chuť a cukry. Mošty se poté nechají zkvasit divokými kvasinkami, čímž vznikne bohaté a intenzivní červené víno, které se poté nechá pět let zrát v 500litrových sudech z francouzského dubu. Tato velmi dlouhá doba zrání přispívá k tomu, že se v chuti objevují lahodné toastové a kořeněné tóny a zároveň se změkčují třísloviny a výsledné víno je lesklé.
Delší zrání v sudech je okamžitě patrné na vůni, kde se jemné tóny skořice, koření z doutníkové krabice a dřevěného kouře mísí s rozinkami, sušenými fíky a drcenými lesními plody. V chuti se projevuje plné tělo, dobře zakulacená textura a velmi dlouhý závěr s jemnou kyselinkou, která zajišťuje rovnováhu a energii. Skvěle se hodí k pokrmům ze zvěřiny, jako je zvěřina, divočák a bažant, nebo k těstovinám na rajčatovém základě.
Login and Registration Form