Cabernet Sauvignon
Tselepos Avlotopi Cabernet Sauvignon 2018
Lze skladovat ve sklepě po dobu 15 let. Doporučuje se dekantovat po dobu jedné hodiny.
Panství Tselepos je soukromým projektem Yiannise Tselepose, který ho založil v roce 1989. Svou kariéru zahájil v Burgundsku a v roce 1980 se vrátil do Řecka a usadil se v Mantinii, kde deset let pracoval jako poradce a jako jeden z prvních vinařů přehodnotil pěstování a využití místní odrůdy Moschofilero. Jeho filozofie je založena na podpoře řeckých původních odrůd, ale vinařství vyrábí také krásná vína z mezinárodních odrůd.
Avlotopi se nachází v Tegei (v oblasti Arcadia na Peloponésu), kde vinná réva odrůdy Cabernet Sauvignon roste v nadmořské výšce přibližně 750 metrů se severozápadní orientací na jílovito-kamenité půdě. Nízké hektarové výnosy zaručují výjimečnou kvalitu tohoto vína. Sklizeň probíhá v říjnu, díky čemuž je ovoce maximálně zralé. Výroba probíhá klasickým červeným vinifikováním s dlouhou dobou extrakce 25 dní. Víno pak zraje 15 měsíců v nových dubových sudech.
Ve sklenici se třpytí tmavě třešňová barva. Ve vůni se objevují hutné tóny červených bobulí a černých třešní, vanilky, kávy, koření a toastů. V ústech je bohaté a mohutné s jemně strukturovanými tříslovinami a výraznou kyselinkou. Skvěle se hodí k jehněčímu masu, pikantním řeckým klobásám nebo grilovaným játrům.
Panství Tselepos je soukromým projektem Yiannise Tselepose, který ho založil v roce 1989. Svou kariéru zahájil v Burgundsku a v roce 1980 se vrátil do Řecka a usadil se v Mantinii, kde deset let pracoval jako poradce a jako jeden z prvních vinařů přehodnotil pěstování a využití místní odrůdy Moschofilero. Jeho filozofie je založena na podpoře řeckých původních odrůd, ale vinařství vyrábí také krásná vína z mezinárodních odrůd.
Avlotopi se nachází v Tegei (v oblasti Arcadia na Peloponésu), kde vinná réva odrůdy Cabernet Sauvignon roste v nadmořské výšce přibližně 750 metrů se severozápadní orientací na jílovito-kamenité půdě. Nízké hektarové výnosy zaručují výjimečnou kvalitu tohoto vína. Sklizeň probíhá v říjnu, díky čemuž je ovoce maximálně zralé. Výroba probíhá klasickým červeným vinifikováním s dlouhou dobou extrakce 25 dní. Víno pak zraje 15 měsíců v nových dubových sudech.
Ve sklenici se třpytí tmavě třešňová barva. Ve vůni se objevují hutné tóny červených bobulí a černých třešní, vanilky, kávy, koření a toastů. V ústech je bohaté a mohutné s jemně strukturovanými tříslovinami a výraznou kyselinkou. Skvěle se hodí k jehněčímu masu, pikantním řeckým klobásám nebo grilovaným játrům.
Login and Registration Form