Barbaresco
Scarpa Tettineive Barbaresco 2015
Lze skladovat ve sklepě po dobu 19 let. Před podáváním 1 hodinu dekantujte.
Toto elegantní Barbaresco je vyrobeno v tradičním stylu legendární vinařskou firmou Antica Casa Vinicola Scarpa, která je považována za jednoho z nejlepších výrobců v regionu. Toto lahvování je vydáno z jediné vinice s hrozny sklizenými z 2,5hektarové lokality Tettineive, která se nachází ve výšce 450 metrů nad mořem nedaleko vesnice Neive.
Výroba vína probíhá podle místní tradice s kvašením ve velkých dřevěných kádích a následným velmi dlouhým zráním po dobu 3-4 let ve velkých botách nebo sudech. Víno pak zraje v lahvích ještě několik let, než je považováno za připravené k uvedení na trh. Výsledkem je nápadně rafinované Barbaresco s jasným ovocem pečlivě vyváženým kořením z dubu a pevnou strukturou. Přestože toto víno již vykazuje dostatek zralosti, je skvělým přírůstkem do sklepa každého sběratele a může být uchováváno ještě nejméně deset let.
Sídlo Scarpa se nachází v kopcích Monferrato a jeho historie sahá až do roku 1854. Novodobá historie panství sahá do 60. let 20. století, kdy jej získal Mario Pesce, mistr vinař, kterého obdivovali například Giacosa a Gaja. Pesce se s nadšením zasazoval o zachování místních vinařských tradic, jako je kvašení v dřevěných kádích a prodloužená doba zrání, a zároveň podnik modernizoval a oživil.
Toto elegantní Barbaresco je vyrobeno v tradičním stylu legendární vinařskou firmou Antica Casa Vinicola Scarpa, která je považována za jednoho z nejlepších výrobců v regionu. Toto lahvování je vydáno z jediné vinice s hrozny sklizenými z 2,5hektarové lokality Tettineive, která se nachází ve výšce 450 metrů nad mořem nedaleko vesnice Neive.
Výroba vína probíhá podle místní tradice s kvašením ve velkých dřevěných kádích a následným velmi dlouhým zráním po dobu 3-4 let ve velkých botách nebo sudech. Víno pak zraje v lahvích ještě několik let, než je považováno za připravené k uvedení na trh. Výsledkem je nápadně rafinované Barbaresco s jasným ovocem pečlivě vyváženým kořením z dubu a pevnou strukturou. Přestože toto víno již vykazuje dostatek zralosti, je skvělým přírůstkem do sklepa každého sběratele a může být uchováváno ještě nejméně deset let.
Sídlo Scarpa se nachází v kopcích Monferrato a jeho historie sahá až do roku 1854. Novodobá historie panství sahá do 60. let 20. století, kdy jej získal Mario Pesce, mistr vinař, kterého obdivovali například Giacosa a Gaja. Pesce se s nadšením zasazoval o zachování místních vinařských tradic, jako je kvašení v dřevěných kádích a prodloužená doba zrání, a zároveň podnik modernizoval a oživil.
Login and Registration Form