Zinfandel
Ridge Geyserville 2019
Lze skladovat ve sklepě po dobu 25 let. Dekantujte 1 hodinu před podáváním.
Příběh Ridge Vineyards se datuje od roku 1885, kdy italský lékař Osea Perrone zakoupil 180 akrů poblíž vrcholu dnes proslulého hřebene Monte Bello. Moderní vinařství začalo vznikat v 60. a 70. letech 20. století, kdy si vinařský svět pomalu uvědomoval neuvěřitelný potenciál kalifornských vín. Díky usilovné práci tří inženýrů ze Stanfordského výzkumného ústavu se panství těšilo značnému úspěchu a brzy si získalo pověst výrobce jedněch z nejlepších kalifornských vín včetně legendárního Cabernetu Monte Bello.
The Ridge Geyserville je jedním z nejlepších kalifornských Zinfandelů díky kombinaci vizionářské výroby vína a vynikající kvality starých vinic. Víno se vyrábí každoročně od roku 1965 z hroznů pocházejících ze tří sousedních viničních parcel vysázených na dobře odvodněných štěrkovitých půdách. Po vinifikaci víno zraje v sudech z amerického dubu, které dodávají hotovému vínu komplexnost a jemné kořeněné tóny.
V nose se objevují půvabné tóny ostružin, tmavých švestek a sušeného ovoce, zatímco první doušek ukazuje velkorysé plné tělo, hladké, ale pevné třísloviny a bohatou chuť tmavých bobulí. Odvážný chuťový profil a dobře vyvinutá struktura předurčují toto víno k delšímu zrání ve sklepě a bude se dále vyvíjet v průběhu příštích zhruba deseti let.
Příběh Ridge Vineyards se datuje od roku 1885, kdy italský lékař Osea Perrone zakoupil 180 akrů poblíž vrcholu dnes proslulého hřebene Monte Bello. Moderní vinařství začalo vznikat v 60. a 70. letech 20. století, kdy si vinařský svět pomalu uvědomoval neuvěřitelný potenciál kalifornských vín. Díky usilovné práci tří inženýrů ze Stanfordského výzkumného ústavu se panství těšilo značnému úspěchu a brzy si získalo pověst výrobce jedněch z nejlepších kalifornských vín včetně legendárního Cabernetu Monte Bello.
The Ridge Geyserville je jedním z nejlepších kalifornských Zinfandelů díky kombinaci vizionářské výroby vína a vynikající kvality starých vinic. Víno se vyrábí každoročně od roku 1965 z hroznů pocházejících ze tří sousedních viničních parcel vysázených na dobře odvodněných štěrkovitých půdách. Po vinifikaci víno zraje v sudech z amerického dubu, které dodávají hotovému vínu komplexnost a jemné kořeněné tóny.
V nose se objevují půvabné tóny ostružin, tmavých švestek a sušeného ovoce, zatímco první doušek ukazuje velkorysé plné tělo, hladké, ale pevné třísloviny a bohatou chuť tmavých bobulí. Odvážný chuťový profil a dobře vyvinutá struktura předurčují toto víno k delšímu zrání ve sklepě a bude se dále vyvíjet v průběhu příštích zhruba deseti let.
Login and Registration Form