Valpolicella
Nicolis Recioto della Valpolicella 2017
Lze skladovat ve sklepě po dobu 9 let. Podávejte lehce vychlazené.
Valpolicella doslova znamená "Údolí sklepů" a tento region je proslulý svými výjimečnými červenými víny vyráběnými z místních původních odrůd révy vinné. Rodina Nicolisových zde na svém panství vyrábí víno již od roku 1951. Bratři Giancarlo a Giuseppe zdědili panství Nicolis po svém otci Angelovi a v současné době obhospodařují 40 hektarů vinic, včetně 15 hektarů nejstarších a nejlépe položených lokalit v regionu.
Recioto Della Valpolicella rodiny Nicolis vzniká tradičními postupy, které přeměňují zralé hrozny Corvina, Rondinella a Molinara v bohaté a komplexní víno. Hrozny nejvyšší kvality se pečlivě vybírají a nechávají se přes zimu vyschnout, čímž se koncentruje obsah cukru a chuťových látek. Vyzrálé hrozny se poté nechají kvasit, dokud se nedosáhne přijatelného obsahu alkoholu, a v hotovém víně tak zůstane vysoký obsah cukru.
Výsledkem je svěží dezertní víno s plným tělem a svůdnou chutí zralých třešní, fíků, hořké čokolády a vanilky. Díky vysokému obsahu cukru je to partner pro dezerty, jako jsou čokoládové fondány, sticky toffee puding a panettone. Lze jej podávat také mírně vychlazený jako zábavnou alternativu dezertu.
Valpolicella doslova znamená "Údolí sklepů" a tento region je proslulý svými výjimečnými červenými víny vyráběnými z místních původních odrůd révy vinné. Rodina Nicolisových zde na svém panství vyrábí víno již od roku 1951. Bratři Giancarlo a Giuseppe zdědili panství Nicolis po svém otci Angelovi a v současné době obhospodařují 40 hektarů vinic, včetně 15 hektarů nejstarších a nejlépe položených lokalit v regionu.
Recioto Della Valpolicella rodiny Nicolis vzniká tradičními postupy, které přeměňují zralé hrozny Corvina, Rondinella a Molinara v bohaté a komplexní víno. Hrozny nejvyšší kvality se pečlivě vybírají a nechávají se přes zimu vyschnout, čímž se koncentruje obsah cukru a chuťových látek. Vyzrálé hrozny se poté nechají kvasit, dokud se nedosáhne přijatelného obsahu alkoholu, a v hotovém víně tak zůstane vysoký obsah cukru.
Výsledkem je svěží dezertní víno s plným tělem a svůdnou chutí zralých třešní, fíků, hořké čokolády a vanilky. Díky vysokému obsahu cukru je to partner pro dezerty, jako jsou čokoládové fondány, sticky toffee puding a panettone. Lze jej podávat také mírně vychlazený jako zábavnou alternativu dezertu.
Login and Registration Form