Chardonnay
Montille Chateau de Puligny Montrachet Bourgogne Clos du Chateau 2017
Pijte nyní až do roku 2026. Podávejte chlazené.
"Le Clos du Chateau" je název pětihektarové vinice, která se nachází přímo před zámkem Chateau de Puligny-Montrachet a je celá obehnaná zdí. Na lokalitě se nachází až 80 let stará réva Chardonnay, z níž se vyrábí víno s intenzivním ovocným charakterem a mineralitou z ceněného terroir Puligny. Všechny hrozny se sklízejí ručně, aby se do vinařství dostaly v optimálním stavu.
Dvě třetiny hroznového moštu kvasí a zrají v dubových sudech, zatímco zbytek se vinifikuje v neutrálních tancích. Ve vůni se objevují lákavé tóny čerstvých broskví, citronové kůry a lipového květu, zatímco první doušek odhalí jasnou svěžest, střední tělo a jemné toastové tóny z fermentace a zrání v dubu.
Od příchodu Etienna de Montille v roce 2001 a následné koupě panství Etiennem a skupinou investorů v roce 2012 zažívá panství dramatické oživení. Etienne zavedl významné změny, včetně přechodu na ekologické a biodynamické pěstování hroznů a snížení vlivu dubových sudů ve vinařství. Tato tvrdá práce se již začala vyplácet a kvalita vín v posledních letech stoupá a získává vážnou pozornost mezinárodních vinařských kritiků.
"Le Clos du Chateau" je název pětihektarové vinice, která se nachází přímo před zámkem Chateau de Puligny-Montrachet a je celá obehnaná zdí. Na lokalitě se nachází až 80 let stará réva Chardonnay, z níž se vyrábí víno s intenzivním ovocným charakterem a mineralitou z ceněného terroir Puligny. Všechny hrozny se sklízejí ručně, aby se do vinařství dostaly v optimálním stavu.
Dvě třetiny hroznového moštu kvasí a zrají v dubových sudech, zatímco zbytek se vinifikuje v neutrálních tancích. Ve vůni se objevují lákavé tóny čerstvých broskví, citronové kůry a lipového květu, zatímco první doušek odhalí jasnou svěžest, střední tělo a jemné toastové tóny z fermentace a zrání v dubu.
Od příchodu Etienna de Montille v roce 2001 a následné koupě panství Etiennem a skupinou investorů v roce 2012 zažívá panství dramatické oživení. Etienne zavedl významné změny, včetně přechodu na ekologické a biodynamické pěstování hroznů a snížení vlivu dubových sudů ve vinařství. Tato tvrdá práce se již začala vyplácet a kvalita vín v posledních letech stoupá a získává vážnou pozornost mezinárodních vinařských kritiků.
Login and Registration Form