Super Tuscan
Montepeloso A Quo Toscana 2020
Lze skladovat ve sklepě po dobu 7 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Fabio Chiarelotto vyrostl ve Švýcarsku, ale vrátil se do rodného Toskánska, aby se věnoval svému snu o výrobě vína. Na panství Montepeloso má 15 akrů vinic v kopcích Suvereto nedaleko pobřeží v Bolgheri, což je nejteplejší oblast Toskánska. Vyrobit zde robustní a silná vína je snadné, ale Fabio dává přednost zachování elegance a svěžesti svých vín. Aby toho dosáhl, provádí obvykle krátké macerace, ke kvašení používá pouze přírodní kvasinky a svá vína stáčí do lahví bez filtrace.
Víno Fabio's A Quo má pověst jednoho z nejvýhodnějších toskánských vín na trhu díky bohaté ovocné složce a rafinované struktuře. Je vyrobeno z hroznů odrůd Montepulciano, Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Marselan a Alicante pěstovaných na silexových a jílovitých půdách bohatých na vápno, které se pečlivě sklízejí ručně.
Po příchodu do vinařství se hrozny plně zbaví hroznů a fermentují pomocí divokých kvasinek. Mladé víno pak před lahvováním zraje čtyři měsíce v použitých sudech. Vzniká tak velmi výrazné a živé červené víno, které překypuje tmavými bobulemi, třešněmi a bohatými tóny švestek spolu s tóny sušených bylin, sladkého koření a lékořice.
Fabio Chiarelotto vyrostl ve Švýcarsku, ale vrátil se do rodného Toskánska, aby se věnoval svému snu o výrobě vína. Na panství Montepeloso má 15 akrů vinic v kopcích Suvereto nedaleko pobřeží v Bolgheri, což je nejteplejší oblast Toskánska. Vyrobit zde robustní a silná vína je snadné, ale Fabio dává přednost zachování elegance a svěžesti svých vín. Aby toho dosáhl, provádí obvykle krátké macerace, ke kvašení používá pouze přírodní kvasinky a svá vína stáčí do lahví bez filtrace.
Víno Fabio's A Quo má pověst jednoho z nejvýhodnějších toskánských vín na trhu díky bohaté ovocné složce a rafinované struktuře. Je vyrobeno z hroznů odrůd Montepulciano, Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Marselan a Alicante pěstovaných na silexových a jílovitých půdách bohatých na vápno, které se pečlivě sklízejí ručně.
Po příchodu do vinařství se hrozny plně zbaví hroznů a fermentují pomocí divokých kvasinek. Mladé víno pak před lahvováním zraje čtyři měsíce v použitých sudech. Vzniká tak velmi výrazné a živé červené víno, které překypuje tmavými bobulemi, třešněmi a bohatými tóny švestek spolu s tóny sušených bylin, sladkého koření a lékořice.
Login and Registration Form