Chardonnay
Mayacamas Chardonnay 2019
Lze skladovat ve sklepě po dobu 12 let. Podávejte chlazené.
Mayacamas je uznáváno jako jedno z předních vinařství v Napě díky svému výjimečnému horskému terroir a inspirativní výrobě vína legendárním Andym Ericksonem. Historické vinařství bylo původně založeno v roce 1889 německým emigrantem a obchodníkem s okurkami J. H. Fisherem. V nedávné době zažilo renesanci pod vedením rodiny Schottensteinů, která přivedla Ericksona a investovala do významných vylepšení.
Chardonnay bylo v Mayacamas poprvé vysazeno ve 40. letech 20. století a toto lahvování pochází především ze 46letých suchých vinic vysazených na kamenitých vulkanických půdách vysoko na hoře Veeder. Náročné podmínky zde pomáhají pěstovat intenzivně aromatické a koncentrované ovoce, které si díky chladnějším nocím zachovává dostatek aromatických látek a svěžesti.
Ve vinařství se ovoce ručně třídí, vylisovaná šťáva kvasí a zraje ve směsi sudů, punčových sudů a foudrů. Mayacamas je proslulé používáním neutrálního dubu, a to i pro Chardonnay, přičemž toto víno zrálo před lahvováním 12 měsíců v dubu. Výsledkem je živé a zároveň silné Chardonnay, které překypuje tóny akátových květů, marcipánu, jablek a zelených hrušek. Na patře je bohatá, krémová textura vyvážená lahodným závěrem a pevným jádrem ovocného sadu. Celkově se jedná o nádherné bílé víno, které lze podávat k pečenému kuřeti, krémovým pokrmům z lososa nebo rizotu, i když může být také delší dobu v celeru.
Mayacamas je uznáváno jako jedno z předních vinařství v Napě díky svému výjimečnému horskému terroir a inspirativní výrobě vína legendárním Andym Ericksonem. Historické vinařství bylo původně založeno v roce 1889 německým emigrantem a obchodníkem s okurkami J. H. Fisherem. V nedávné době zažilo renesanci pod vedením rodiny Schottensteinů, která přivedla Ericksona a investovala do významných vylepšení.
Chardonnay bylo v Mayacamas poprvé vysazeno ve 40. letech 20. století a toto lahvování pochází především ze 46letých suchých vinic vysazených na kamenitých vulkanických půdách vysoko na hoře Veeder. Náročné podmínky zde pomáhají pěstovat intenzivně aromatické a koncentrované ovoce, které si díky chladnějším nocím zachovává dostatek aromatických látek a svěžesti.
Ve vinařství se ovoce ručně třídí, vylisovaná šťáva kvasí a zraje ve směsi sudů, punčových sudů a foudrů. Mayacamas je proslulé používáním neutrálního dubu, a to i pro Chardonnay, přičemž toto víno zrálo před lahvováním 12 měsíců v dubu. Výsledkem je živé a zároveň silné Chardonnay, které překypuje tóny akátových květů, marcipánu, jablek a zelených hrušek. Na patře je bohatá, krémová textura vyvážená lahodným závěrem a pevným jádrem ovocného sadu. Celkově se jedná o nádherné bílé víno, které lze podávat k pečenému kuřeti, krémovým pokrmům z lososa nebo rizotu, i když může být také delší dobu v celeru.
Login and Registration Form