Soave
Gini Contrada Salvarenza Vecchie Vigne Soave Classico 2016
Lze skladovat ve sklepě po dobu 5 let. Podávejte chlazené.
Gini Contrada, založená v roce 1980 rodinou Gini, která má v regionu záznamy sahající až do 7. století, je poměrně mladým výrobcem v Soave s přibližně 58 hektary vinic. Toto úžasné víno Soave se vyrábí z nejstarších vinic v regionu, z nichž mnohé jsou starší než 100 let. Vinice je malou dílčí plochou slavné oblasti La Frosca cru a je vysazena ve výšce 150 metrů nad mořem na vápenitých půdách, které pomáhají dodávat hroznům velkou eleganci a svěžest.
Ve vinařství se ovoce krátce maceruje na slupkách a poté kvasí v dřevěných sudech. Zrání probíhá 8 měsíců v ocelových tancích, 12 měsíců v sudech a poté dalších 6 měsíců v láhvi.
Dlouhé zrání dodává vínu nádherný zlatožlutý odstín a okouzlující tóny tropického ovoce, broskví, meruněk a zimolezu. V chuti se objevuje krémová textura, plné tělo a dlouhý, půvabný závěr ochucený opečeným dubem, kořením a vanilkou. Díky intenzivnímu chuťovému profilu se skvěle hodí k pečenému kuřeti, rizotu a vegetariánským pokrmům, jako je ratatouille a provensálská plněná rajčata.
Gini Contrada, založená v roce 1980 rodinou Gini, která má v regionu záznamy sahající až do 7. století, je poměrně mladým výrobcem v Soave s přibližně 58 hektary vinic. Toto úžasné víno Soave se vyrábí z nejstarších vinic v regionu, z nichž mnohé jsou starší než 100 let. Vinice je malou dílčí plochou slavné oblasti La Frosca cru a je vysazena ve výšce 150 metrů nad mořem na vápenitých půdách, které pomáhají dodávat hroznům velkou eleganci a svěžest.
Ve vinařství se ovoce krátce maceruje na slupkách a poté kvasí v dřevěných sudech. Zrání probíhá 8 měsíců v ocelových tancích, 12 měsíců v sudech a poté dalších 6 měsíců v láhvi.
Dlouhé zrání dodává vínu nádherný zlatožlutý odstín a okouzlující tóny tropického ovoce, broskví, meruněk a zimolezu. V chuti se objevuje krémová textura, plné tělo a dlouhý, půvabný závěr ochucený opečeným dubem, kořením a vanilkou. Díky intenzivnímu chuťovému profilu se skvěle hodí k pečenému kuřeti, rizotu a vegetariánským pokrmům, jako je ratatouille a provensálská plněná rajčata.
Login and Registration Form