Merlot
Flam Merlot Reserve 2017
Košer víno. Lze skladovat ve sklepě po dobu 7 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Rodina Flamových vyrábí víno již desítky let a Israel Flam byl prvním Izraelcem, který v 60. letech minulého století absolvoval školu vinařství a enologie na Kalifornské univerzitě v Davisu. V devadesátých letech cestovali Izraelovi synové Golan a Gilad do Toskánska, kde navštívili některé z nejlepších italských výrobců a kde se inspirovali k založení vlastního butikového vinařství v Judských horách nedaleko Jeruzaléma.
Jejich Merlot Reserve je vyroben z hroznů vypěstovaných na rodinné vinici Mata v srdci Judských vrchů, kde jsou pro Merlot vhodné podmínky. Teplé středomořské klima je mírněno nadmořskou výškou a chladivými větry z hor, které pomáhají hroznům dosáhnout optimální zralosti a zároveň mají dobrou rovnováhu mezi kyselostí a cukrem.
Hrozny se sklízejí v noci, aby se zachovala jemná vůně a chuťový profil, a víno před lahvováním zraje ve francouzských dubových sudech. Výsledkem je pozoruhodně jemný, intenzivní Merlot, který se otevírá svůdnou vůní tmavých bobulí, hořké čokolády a sušených bylin. Plné tělo a pevné třísloviny z něj dělají vynikajícího kandidáta na delší zrání ve sklepě a v příštích zhruba deseti letech se bude dále vyvíjet a rozvíjet.
Rodina Flamových vyrábí víno již desítky let a Israel Flam byl prvním Izraelcem, který v 60. letech minulého století absolvoval školu vinařství a enologie na Kalifornské univerzitě v Davisu. V devadesátých letech cestovali Izraelovi synové Golan a Gilad do Toskánska, kde navštívili některé z nejlepších italských výrobců a kde se inspirovali k založení vlastního butikového vinařství v Judských horách nedaleko Jeruzaléma.
Jejich Merlot Reserve je vyroben z hroznů vypěstovaných na rodinné vinici Mata v srdci Judských vrchů, kde jsou pro Merlot vhodné podmínky. Teplé středomořské klima je mírněno nadmořskou výškou a chladivými větry z hor, které pomáhají hroznům dosáhnout optimální zralosti a zároveň mají dobrou rovnováhu mezi kyselostí a cukrem.
Hrozny se sklízejí v noci, aby se zachovala jemná vůně a chuťový profil, a víno před lahvováním zraje ve francouzských dubových sudech. Výsledkem je pozoruhodně jemný, intenzivní Merlot, který se otevírá svůdnou vůní tmavých bobulí, hořké čokolády a sušených bylin. Plné tělo a pevné třísloviny z něj dělají vynikajícího kandidáta na delší zrání ve sklepě a v příštích zhruba deseti letech se bude dále vyvíjet a rozvíjet.
Login and Registration Form