Chianti
Felsina Berardenga Chianti Classico 2018
Lze skladovat ve sklepě po dobu 3 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Sytě rubínově červený odstín potěší oko, zatímco v nose se objeví vznešené tóny červených třešní, sušených středomořských bylin a tabáku. Na patře je cítit jistá elegance a rafinovanost díky dobře definovaným tříslovinám, střednímu tělu a vyrovnané svěžesti. Bohatá chuť červených bobulí a sladkého koření a pevná struktura z něj činí vynikajícího partnera pro červené maso nebo čerstvé těstoviny podávané s bohatou rajčatovou omáčkou.
Hrozny použité pro toto víno pocházejí z vinic společnosti Felsina v Castelnuovo Berardenga v jihovýchodním cípu apelace Chianti Classico. Réva vinná odrůdy Sangiovese zde roste na jihozápadně orientovaných svazích v nadmořské výšce 320 až 420 metrů, což pomáhá zachovat svěžest hroznů a zároveň dosáhnout optimální zralosti.
Při sklizni se hrozny pečlivě vybírají a fermentují v nerezových tancích. Na jaře následujícího roku se víno přelije do sudů ze slavonského dubu, kde se nechá 12 měsíců zrát. Malá část vína zraje v dubových sudech druhého a třetího použití. Poté se sestaví konečná směs a víno se po dalších třech měsících zrání stáčí do lahví a uvádí na trh.
Sytě rubínově červený odstín potěší oko, zatímco v nose se objeví vznešené tóny červených třešní, sušených středomořských bylin a tabáku. Na patře je cítit jistá elegance a rafinovanost díky dobře definovaným tříslovinám, střednímu tělu a vyrovnané svěžesti. Bohatá chuť červených bobulí a sladkého koření a pevná struktura z něj činí vynikajícího partnera pro červené maso nebo čerstvé těstoviny podávané s bohatou rajčatovou omáčkou.
Hrozny použité pro toto víno pocházejí z vinic společnosti Felsina v Castelnuovo Berardenga v jihovýchodním cípu apelace Chianti Classico. Réva vinná odrůdy Sangiovese zde roste na jihozápadně orientovaných svazích v nadmořské výšce 320 až 420 metrů, což pomáhá zachovat svěžest hroznů a zároveň dosáhnout optimální zralosti.
Při sklizni se hrozny pečlivě vybírají a fermentují v nerezových tancích. Na jaře následujícího roku se víno přelije do sudů ze slavonského dubu, kde se nechá 12 měsíců zrát. Malá část vína zraje v dubových sudech druhého a třetího použití. Poté se sestaví konečná směs a víno se po dalších třech měsících zrání stáčí do lahví a uvádí na trh.
Login and Registration Form