Valpolicella
Fasoli Gino Valpolicella Ripasso Corte del Pozzo 2017
Lze skladovat ve sklepě po dobu 4 let. Hodinu před podáváním dekantujte.
Rodina Fasoli vyrábí víno v údolí Illasi východně od Verony již po čtyři generace a je hrdá na svůj závazek udržitelného a ekologického vinařství. Bratři Amadio a Natalino Fasoliovi již od 80. let odmítají používat chemické přípravky na vinicích i ve vinařství a využívají také biodynamické postupy, aby pracovali v souladu s rytmy přírody.
Jejich Valpolicella Ripasso se vyrábí osvědčenou metodou, při níž víno kvasí dvakrát. Při prvním kvašení se používají čerstvě sklizené hrozny odrůd Corvinone, Corvina a Rondinella, které vstupují do směsi, zatímco při druhém kvašení se víno fermentuje se slupkami a kaly, které již byly použity k výrobě vín Amarone Fasoli Gino. Víno pak zraje v dubových sudech až 24 měsíců.
Tímto tradičním postupem vzniká červené víno s intenzivní chutí, které vyniká bohatou vůní rozinek, džemu z tmavých bobulí a vanilky. Po doušku budete odměněni hedvábně jemnou strukturou, velkorysým plným tělem a koncentrovanou chutí černých třešní, lesních plodů, skořice a hřebíčku. Odvážná osobnost této Valpolicelly z ní činí ideálního partnera pro červené maso, zvěřinu a tvrdé sýry.
Rodina Fasoli vyrábí víno v údolí Illasi východně od Verony již po čtyři generace a je hrdá na svůj závazek udržitelného a ekologického vinařství. Bratři Amadio a Natalino Fasoliovi již od 80. let odmítají používat chemické přípravky na vinicích i ve vinařství a využívají také biodynamické postupy, aby pracovali v souladu s rytmy přírody.
Jejich Valpolicella Ripasso se vyrábí osvědčenou metodou, při níž víno kvasí dvakrát. Při prvním kvašení se používají čerstvě sklizené hrozny odrůd Corvinone, Corvina a Rondinella, které vstupují do směsi, zatímco při druhém kvašení se víno fermentuje se slupkami a kaly, které již byly použity k výrobě vín Amarone Fasoli Gino. Víno pak zraje v dubových sudech až 24 měsíců.
Tímto tradičním postupem vzniká červené víno s intenzivní chutí, které vyniká bohatou vůní rozinek, džemu z tmavých bobulí a vanilky. Po doušku budete odměněni hedvábně jemnou strukturou, velkorysým plným tělem a koncentrovanou chutí černých třešní, lesních plodů, skořice a hřebíčku. Odvážná osobnost této Valpolicelly z ní činí ideálního partnera pro červené maso, zvěřinu a tvrdé sýry.
Login and Registration Form