Gamay
Dominique Piron Brouilly 2018
Lze skladovat ve sklepě po dobu 5 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Brouilly je nejjižněji položené z Beaujolais crus a červená vína na bázi Gamay, která se zde vyrábějí, patří k nejovocnějším a nejmohutnějším v regionu, vyznačují se šťavnatou chutí zralých švestek a lesních plodů.
Brouilly od Dominique Piron je věrné svému typu s tóny tmavých třešní, borůvek, černého rybízu a kirsch doplněné o tóny fialek, anýzu a skořice. Na patře je vstup hedvábně hladký, následují jemné třísloviny a živý úder kyselin, který z tohoto vína dělá velmi univerzální gastronomické víno. Vydejte se na výlet do Francie a kombinujte tuto elegantní láhev s klasickými místními pokrmy, jako je vydatné dušené hovězí maso, česnekové klobásky nebo pečená kachní prsa podávaná s třešňovou omáčkou.
Dominique Piron, jehož rodinné kořeny v Beaujolais sahají až do roku 1590, je v současnosti již 14. generací, která na této půdě vyrábí víno, a sám sebe považuje za správce pro budoucí generace. Jeho Brouilly se vyrábí z hroznů odrůdy Gamay, které pocházejí z 50 let starých vinic vysazených na typických žulových půdách, které pomáhají dodávat vínu jistou eleganci a jemnost. Trvá na ruční sklizni všech hroznů, aby se do vinařství dostaly v co nejlepším stavu, a víno pak kvasí a maceruje 10 až 12 dní.
Brouilly je nejjižněji položené z Beaujolais crus a červená vína na bázi Gamay, která se zde vyrábějí, patří k nejovocnějším a nejmohutnějším v regionu, vyznačují se šťavnatou chutí zralých švestek a lesních plodů.
Brouilly od Dominique Piron je věrné svému typu s tóny tmavých třešní, borůvek, černého rybízu a kirsch doplněné o tóny fialek, anýzu a skořice. Na patře je vstup hedvábně hladký, následují jemné třísloviny a živý úder kyselin, který z tohoto vína dělá velmi univerzální gastronomické víno. Vydejte se na výlet do Francie a kombinujte tuto elegantní láhev s klasickými místními pokrmy, jako je vydatné dušené hovězí maso, česnekové klobásky nebo pečená kachní prsa podávaná s třešňovou omáčkou.
Dominique Piron, jehož rodinné kořeny v Beaujolais sahají až do roku 1590, je v současnosti již 14. generací, která na této půdě vyrábí víno, a sám sebe považuje za správce pro budoucí generace. Jeho Brouilly se vyrábí z hroznů odrůdy Gamay, které pocházejí z 50 let starých vinic vysazených na typických žulových půdách, které pomáhají dodávat vínu jistou eleganci a jemnost. Trvá na ruční sklizni všech hroznů, aby se do vinařství dostaly v co nejlepším stavu, a víno pak kvasí a maceruje 10 až 12 dní.
Login and Registration Form