Nero d'Avola
COS Cerasulo Di Vittoria 2017
Lze skladovat ve sklepě po dobu 6 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Příběh Azienda Agricola COS začal v roce 1980, kdy se tři přátelé, Giambattista Cilia, Cirino Strano a Giusto Occhipinti, rozhodli vrátit ke kořenům svých rodin a začít znovu vyrábět vína. Své vinařství pojmenovali podle zkratky svých příjmení a začali experimentovat a posouvat hranice vinařství až na samou hranici jeho možností.
Dnes společnost COS praktikuje biodynamické zemědělství, které podle nich umožňuje jejich vínu Cerasuolo Di Vittoria a dalším vínům skutečně vyjádřit charakteristický terroir této části Sicílie. Vinice na panství jsou vysazeny na vápenato-křemičitých, jílovitých a tufitových půdách v nadmořské výšce zhruba 250 metrů, což pomáhá udržovat rovnováhu a svěžest jejich vín navzdory horkému a slunečnému středomořskému klimatu.
Toto vznešené víno Cerasuolo Di Vittoria, ikona vinařství Cos, se skládá ze 60 % z Nero d'Avola zrajícího v dubových sudech a ze 40 % z Frappato zrajícího v cementových tancích. Výsledkem je půvabné a vyvážené červené, které vyniká vůní sušených fialek, červených bobulí a země. V chuti se objevují tóny tabáku, lesních plodů a sladkého koření, které doplňují dobře zakulacený pocit v ústech, jemné třísloviny a osvěžující kyselinka.
Příběh Azienda Agricola COS začal v roce 1980, kdy se tři přátelé, Giambattista Cilia, Cirino Strano a Giusto Occhipinti, rozhodli vrátit ke kořenům svých rodin a začít znovu vyrábět vína. Své vinařství pojmenovali podle zkratky svých příjmení a začali experimentovat a posouvat hranice vinařství až na samou hranici jeho možností.
Dnes společnost COS praktikuje biodynamické zemědělství, které podle nich umožňuje jejich vínu Cerasuolo Di Vittoria a dalším vínům skutečně vyjádřit charakteristický terroir této části Sicílie. Vinice na panství jsou vysazeny na vápenato-křemičitých, jílovitých a tufitových půdách v nadmořské výšce zhruba 250 metrů, což pomáhá udržovat rovnováhu a svěžest jejich vín navzdory horkému a slunečnému středomořskému klimatu.
Toto vznešené víno Cerasuolo Di Vittoria, ikona vinařství Cos, se skládá ze 60 % z Nero d'Avola zrajícího v dubových sudech a ze 40 % z Frappato zrajícího v cementových tancích. Výsledkem je půvabné a vyvážené červené, které vyniká vůní sušených fialek, červených bobulí a země. V chuti se objevují tóny tabáku, lesních plodů a sladkého koření, které doplňují dobře zakulacený pocit v ústech, jemné třísloviny a osvěžující kyselinka.
Login and Registration Form