Barolo
Cordero di Montezemolo Barolo Monfalletto 2017
Lze skladovat ve sklepě po dobu 16 let. Dekantujte 1 hodinu před podáváním.
Toto majestátní Barolo, které jistě potěší milovníky velkých italských červených vín, se otevírá mohutnou vůní malin, třešní, fialek, hořké čokolády a tabáku. Na patře se objevují pevné třísloviny, velkorysé plné tělo a šťavnatá chuť tmavých bobulí pečlivě vyvážená jemným pruhem svěžesti. Dlouhý, intenzivní závěr je okořeněný tóny kouře a koření, což z něj dělá skvělého partnera pro vydatná jídla z červeného masa, jako je pomalu vařené hovězí nebo bohaté těstoviny na rajčatovém základě.
Šlechtické panství Cordero di Montezemolo má svou historii sahající až do roku 1340 a na správě majetku Monfalletto v proslulém městečku La Morra v Barolu se podílí 19 generací rodiny. Dnes panství vede Giovanni Cordero di Montezemolo a jeho děti Elena a Alberto, kteří společně pečují o 51 hektarů prvotřídních vinic v apelaci Barolo i mimo ni.
Jejich velkolepé Barolo Monfalletto je vyrobeno z přibližně 70 % z ovoce z viniční trati Gattera a zbytek z vinice Annunziata, které se nacházejí v La Morra. Mladé víno zraje před uvedením na trh dva roky v sudech a je považováno za klasické Barolo s vynikající zralostí.
Toto majestátní Barolo, které jistě potěší milovníky velkých italských červených vín, se otevírá mohutnou vůní malin, třešní, fialek, hořké čokolády a tabáku. Na patře se objevují pevné třísloviny, velkorysé plné tělo a šťavnatá chuť tmavých bobulí pečlivě vyvážená jemným pruhem svěžesti. Dlouhý, intenzivní závěr je okořeněný tóny kouře a koření, což z něj dělá skvělého partnera pro vydatná jídla z červeného masa, jako je pomalu vařené hovězí nebo bohaté těstoviny na rajčatovém základě.
Šlechtické panství Cordero di Montezemolo má svou historii sahající až do roku 1340 a na správě majetku Monfalletto v proslulém městečku La Morra v Barolu se podílí 19 generací rodiny. Dnes panství vede Giovanni Cordero di Montezemolo a jeho děti Elena a Alberto, kteří společně pečují o 51 hektarů prvotřídních vinic v apelaci Barolo i mimo ni.
Jejich velkolepé Barolo Monfalletto je vyrobeno z přibližně 70 % z ovoce z viniční trati Gattera a zbytek z vinice Annunziata, které se nacházejí v La Morra. Mladé víno zraje před uvedením na trh dva roky v sudech a je považováno za klasické Barolo s vynikající zralostí.
Login and Registration Form