Carmenere
Clos de Luz Massal 1945 Carmenere 2018
Lze skladovat ve sklepě po dobu 8 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Clos de Luz je rodinné vinařství, které se pyšní jedněmi z nejlepších a nejstarších vinic Carmenere v Chile. Vinařství bylo založeno v roce 1892 pradědečkem současného majitele v úchvatném údolí Almahue asi 70 mil jihovýchodně od Santiaga. Vinařství má nyní přibližně 33 akrů vinic včetně několika velmi starých odrůd Carmenere vysazených v roce 1945. Pro zachování kvality a stálosti se veškeré ovoce sklízí ručně a vinná réva je obhospodařována udržitelným způsobem všude, kde je to možné.
Po příchodu do vinařství se ovoce přísně vybírá a fermentuje pomocí místních kvasinek. Zrání probíhá v kombinaci 7000 litrových sudů, malých francouzských dubových sudů a přibližně 600 litrových francouzských sudů. Rodina spoléhá na chladné zimy, které pomáhají stabilizovat víno bez použití chemických přísad.
V nose se objevují opojné tóny cassis a ostružin, zatímco první doušek odhalí zralé švestky a náznaky cedru z dubového stáří. Třísloviny a alkohol jsou dobře integrované s pevnou strukturou, které prospěje několik dalších let ve sklepě. Ideální je také podávat ho nyní ke kachně, těstovinovým pokrmům na bázi rajčat nebo k velkorysé míse uzenin a tvrdých sýrů.
Clos de Luz je rodinné vinařství, které se pyšní jedněmi z nejlepších a nejstarších vinic Carmenere v Chile. Vinařství bylo založeno v roce 1892 pradědečkem současného majitele v úchvatném údolí Almahue asi 70 mil jihovýchodně od Santiaga. Vinařství má nyní přibližně 33 akrů vinic včetně několika velmi starých odrůd Carmenere vysazených v roce 1945. Pro zachování kvality a stálosti se veškeré ovoce sklízí ručně a vinná réva je obhospodařována udržitelným způsobem všude, kde je to možné.
Po příchodu do vinařství se ovoce přísně vybírá a fermentuje pomocí místních kvasinek. Zrání probíhá v kombinaci 7000 litrových sudů, malých francouzských dubových sudů a přibližně 600 litrových francouzských sudů. Rodina spoléhá na chladné zimy, které pomáhají stabilizovat víno bez použití chemických přísad.
V nose se objevují opojné tóny cassis a ostružin, zatímco první doušek odhalí zralé švestky a náznaky cedru z dubového stáří. Třísloviny a alkohol jsou dobře integrované s pevnou strukturou, které prospěje několik dalších let ve sklepě. Ideální je také podávat ho nyní ke kachně, těstovinovým pokrmům na bázi rajčat nebo k velkorysé míse uzenin a tvrdých sýrů.
Login and Registration Form