Chardonnay
Clos de Gat Chardonnay 2018
Lze skladovat ve sklepě po dobu 6 let. Podávejte chlazené.
Clos de Gat se nachází v izraelském údolí Ayalon v Judských horách, které je považováno za jednu z nejlepších oblastí pro pěstování vína v zemi. Jméno usedlosti je ve skutečnosti odvozeno od starobylého "gat" neboli lisu na víno, který zde byl postaven před třemi tisíci lety a který je důkazem, že se zde víno vyrábí již po tisíciletí. Moderní vinařství založil v roce 1998 vinař Eyal Rotem, který navázal spolupráci s francouzským vinařským domem Maison Sichel se sídlem v Bordeaux.
Rotem obhospodařuje celkem 19 hektarů vinic, které pečlivě osázel odrůdami, jež vyhovují podmínkám jednotlivých pozemků. Vápencové půdy a mírné středomořské klima poskytují ideální podmínky pro výrobu vín špičkové kvality, která se ve vinařství vyrábějí s minimálními zásahy. Hrozny pro toto nádherné Chardonnay se sklízejí ručně a fermentují pomocí divokých kvasinek v dubových sudech, které Rotem dováží přímo z Francie.
Víno pak zraje v sudu po dobu 12 měsíců s pravidelnou battonáží nebo mícháním kalů, které mu dodávají strukturu a komplexnost. Ve vůni se objevují opojné tóny citrusů, manga, pomerančových květů a opečeného dubu. První doušek odhalí bohatou, krémovou strukturu, plné tělo a intenzivní chuť tropického ovoce a sladkého koření, která přetrvává na patře.
Clos de Gat se nachází v izraelském údolí Ayalon v Judských horách, které je považováno za jednu z nejlepších oblastí pro pěstování vína v zemi. Jméno usedlosti je ve skutečnosti odvozeno od starobylého "gat" neboli lisu na víno, který zde byl postaven před třemi tisíci lety a který je důkazem, že se zde víno vyrábí již po tisíciletí. Moderní vinařství založil v roce 1998 vinař Eyal Rotem, který navázal spolupráci s francouzským vinařským domem Maison Sichel se sídlem v Bordeaux.
Rotem obhospodařuje celkem 19 hektarů vinic, které pečlivě osázel odrůdami, jež vyhovují podmínkám jednotlivých pozemků. Vápencové půdy a mírné středomořské klima poskytují ideální podmínky pro výrobu vín špičkové kvality, která se ve vinařství vyrábějí s minimálními zásahy. Hrozny pro toto nádherné Chardonnay se sklízejí ručně a fermentují pomocí divokých kvasinek v dubových sudech, které Rotem dováží přímo z Francie.
Víno pak zraje v sudu po dobu 12 měsíců s pravidelnou battonáží nebo mícháním kalů, které mu dodávají strukturu a komplexnost. Ve vůni se objevují opojné tóny citrusů, manga, pomerančových květů a opečeného dubu. První doušek odhalí bohatou, krémovou strukturu, plné tělo a intenzivní chuť tropického ovoce a sladkého koření, která přetrvává na patře.
Login and Registration Form