Syrah
Clonakilla Shiraz Viognier 2019
Pijte nyní nebo nechte ve sklepě až 15 let. Může mu prospět dekantace.
Clonakilla je rodinné vinařství, které se nachází v okrese Canberra a které vede Tim Kirk. Je považováno za skutečnou ikonu australské vinařské scény a od samého počátku bylo hlavním aktérem vinařské revoluce v chladných klimatických oblastech Austrálie. Vinařství založil v roce 1971 Timův dědeček, Dr. John Kirk, který vysadil vinici Clonakilla v Murrumbatemanu, 40 km severně od Canberry.
Tim Kirk se po svých cestách a ochutnávkách v údolí Rhôny ujal vedení společnosti v 90. letech. Inspirován víny z Côte-Rôtie začal do vín Clonakilla Shiraz přidávat malé množství Viognieru. Jedná se o nejikoničtější a nejreprezentativnější víno vinařství, které se vyrábí pečlivým výběrem nejlepších hroznů Shiraz a Viognier z vinice Murrumbateman, která se nachází 600 metrů nad mořem. Sklizeň se provádí ručně. Hrozny odrůdy Shiraz se spolu s 6 % Viognieru nechávají kvasit na slupkách po dobu čtyř týdnů. Víno zraje 12 měsíců ve francouzském dubu.
Shiraz Viognier Clonakilla je intenzivně aromatické víno s velkorysou vůní zralých červených bobulí, růží, fialek a integrovanými tóny koření. V ústech má chuť zralého červeného ovoce, střední tělo, vynikající jemnost a měkké třísloviny. Je elegantní a zároveň silné, s vynikající strukturou a výjimečnou délkou. Vyzkoušejte ho k hovězímu bůčku nebo zvěřině.
Clonakilla je rodinné vinařství, které se nachází v okrese Canberra a které vede Tim Kirk. Je považováno za skutečnou ikonu australské vinařské scény a od samého počátku bylo hlavním aktérem vinařské revoluce v chladných klimatických oblastech Austrálie. Vinařství založil v roce 1971 Timův dědeček, Dr. John Kirk, který vysadil vinici Clonakilla v Murrumbatemanu, 40 km severně od Canberry.
Tim Kirk se po svých cestách a ochutnávkách v údolí Rhôny ujal vedení společnosti v 90. letech. Inspirován víny z Côte-Rôtie začal do vín Clonakilla Shiraz přidávat malé množství Viognieru. Jedná se o nejikoničtější a nejreprezentativnější víno vinařství, které se vyrábí pečlivým výběrem nejlepších hroznů Shiraz a Viognier z vinice Murrumbateman, která se nachází 600 metrů nad mořem. Sklizeň se provádí ručně. Hrozny odrůdy Shiraz se spolu s 6 % Viognieru nechávají kvasit na slupkách po dobu čtyř týdnů. Víno zraje 12 měsíců ve francouzském dubu.
Shiraz Viognier Clonakilla je intenzivně aromatické víno s velkorysou vůní zralých červených bobulí, růží, fialek a integrovanými tóny koření. V ústech má chuť zralého červeného ovoce, střední tělo, vynikající jemnost a měkké třísloviny. Je elegantní a zároveň silné, s vynikající strukturou a výjimečnou délkou. Vyzkoušejte ho k hovězímu bůčku nebo zvěřině.
Login and Registration Form