Ostatní červené směsi
Castello Romitorio Romitoro 2019
Lze skladovat ve sklepě po dobu 7 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Castello Romitorio je impozantní hrad stojící vysoko na kopci severozápadně od toskánského města Montalcino. První hrad na tomto místě postavili Římané, později byl objekt využíván jako klášter a pastýřský útulek. V osmdesátých letech 20. století získal panství umělec Sandro Chia výměnou za některé své obrazy. Sandro využíval budovu k umístění svého ateliéru a zároveň se připojil k místnímu hnutí za oživení montalcinského vinařství.
Dnes na výrobu vína v Castello Romitorio dohlíží slavný vinařský poradce Carlo Ferrini, který spolupracoval s mnoha špičkovými vinaři v regionu, včetně San Leonardo. Vedle klasických vín Brunello experimentuje také s mezinárodními odrůdami, jako je tomu v případě tohoto vína, které kombinuje odrůdy Syrah a Petit Verdot. Hrozny se pečlivě sklízejí ručně, aby se zajistila kvalita, a mladé víno před lahvováním zraje 12 měsíců v dubu.
Výsledkem je živá ovocná směs Super Tuscan, která je plná tmavých bobulí, švestek a zralých třešní. Na patře se projevuje velkorysé střední tělo, pevné třísloviny a dlouhý závěr okořeněný opečeným dubem, cedrem a kořením z doutníkové krabice, které vzniklo zrání v dubu.
Castello Romitorio je impozantní hrad stojící vysoko na kopci severozápadně od toskánského města Montalcino. První hrad na tomto místě postavili Římané, později byl objekt využíván jako klášter a pastýřský útulek. V osmdesátých letech 20. století získal panství umělec Sandro Chia výměnou za některé své obrazy. Sandro využíval budovu k umístění svého ateliéru a zároveň se připojil k místnímu hnutí za oživení montalcinského vinařství.
Dnes na výrobu vína v Castello Romitorio dohlíží slavný vinařský poradce Carlo Ferrini, který spolupracoval s mnoha špičkovými vinaři v regionu, včetně San Leonardo. Vedle klasických vín Brunello experimentuje také s mezinárodními odrůdami, jako je tomu v případě tohoto vína, které kombinuje odrůdy Syrah a Petit Verdot. Hrozny se pečlivě sklízejí ručně, aby se zajistila kvalita, a mladé víno před lahvováním zraje 12 měsíců v dubu.
Výsledkem je živá ovocná směs Super Tuscan, která je plná tmavých bobulí, švestek a zralých třešní. Na patře se projevuje velkorysé střední tělo, pevné třísloviny a dlouhý závěr okořeněný opečeným dubem, cedrem a kořením z doutníkové krabice, které vzniklo zrání v dubu.
Login and Registration Form