Brunello
Castello Romitorio Brunello di Montalcino 2015
Lze skladovat ve sklepě po dobu 10 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Tento starobylý hrad na vysokém kopci nedaleko města Montalcino postavili nejprve Římané, později se stal klášterem a útočištěm pastýřů. V roce 1984 jej koupil milovník umění Giorgio Franchetti, který jej později vyměnil za několik obrazů známého italského malíře Sandra Chia. Chia nemovitost využíval jako svůj ateliér, ale také renovoval vinice a v 80. a 90. letech 20. století hrál klíčovou roli při revitalizaci montalcinského vinařství.
V roce 2005 se k podniku připojil Sandrův syn Filippo a pomohl mu vstoupit do nové éry s pomocí vinařského poradce Carla Ferriniho, který spolupracoval s řadou špičkových jmen včetně San Leonardo. Vinice o rozloze 15 hektarů se nacházejí převážně na jemných štěrkových půdách bohatých na minerály s vysokým obsahem hořčíku a železa. Toto úžasné víno Brunello je vlajkovou lodí vinařství a je vyrobeno z nejkvalitnějšího ovoce z pozemků nacházejících se v severozápadní části apelace.
Ovoce se sklízí v optimální zralosti poměrně pozdě ve vegetačním období a vinifikace probíhá v nerezových tancích s kontrolovanou teplotou. Mladé víno pak zraje 24 měsíců v dubovém sudu a následně dalších 12 měsíců v láhvi. Vzniká tak opojné a okouzlující Brunello plné intenzivní chuti tmavého ovoce a zajímavých tónů dřevěného kouře, koření a šalvěje. Díky mohutné struktuře a tříslovinám je to skvělé víno, které můžete pít nyní k vydatným pokrmům z červeného masa nebo nechat ležet ve sklepě dalších zhruba deset let.
Tento starobylý hrad na vysokém kopci nedaleko města Montalcino postavili nejprve Římané, později se stal klášterem a útočištěm pastýřů. V roce 1984 jej koupil milovník umění Giorgio Franchetti, který jej později vyměnil za několik obrazů známého italského malíře Sandra Chia. Chia nemovitost využíval jako svůj ateliér, ale také renovoval vinice a v 80. a 90. letech 20. století hrál klíčovou roli při revitalizaci montalcinského vinařství.
V roce 2005 se k podniku připojil Sandrův syn Filippo a pomohl mu vstoupit do nové éry s pomocí vinařského poradce Carla Ferriniho, který spolupracoval s řadou špičkových jmen včetně San Leonardo. Vinice o rozloze 15 hektarů se nacházejí převážně na jemných štěrkových půdách bohatých na minerály s vysokým obsahem hořčíku a železa. Toto úžasné víno Brunello je vlajkovou lodí vinařství a je vyrobeno z nejkvalitnějšího ovoce z pozemků nacházejících se v severozápadní části apelace.
Ovoce se sklízí v optimální zralosti poměrně pozdě ve vegetačním období a vinifikace probíhá v nerezových tancích s kontrolovanou teplotou. Mladé víno pak zraje 24 měsíců v dubovém sudu a následně dalších 12 měsíců v láhvi. Vzniká tak opojné a okouzlující Brunello plné intenzivní chuti tmavého ovoce a zajímavých tónů dřevěného kouře, koření a šalvěje. Díky mohutné struktuře a tříslovinám je to skvělé víno, které můžete pít nyní k vydatným pokrmům z červeného masa nebo nechat ležet ve sklepě dalších zhruba deset let.
Login and Registration Form