Barbaresco
Castello di Verduno Barbaresco 2017
Lze skladovat ve sklepě po dobu 8 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Sídlo Castello di Verduno nese své jméno podle charakteristického hradu ze 16. století, který se nachází v jeho srdci ve vesnici Verduno ve vinařské oblasti Barolo. Panství, které vlastní Gabriella Burlotto a Franco Bianco, se specializuje na špičkové Barolo a Barbaresco vyráběné z jejich prvotřídních vinic Nebbiolo, které jsou sklízeny ručně a obhospodařovány ekologicky.
Hrozny pro toto lahvování pocházejí z vinic Rabaja, Rabaja-bas a Faset, které se sklízejí na začátku října. Po sklizni se hrozny pečlivě třídí a fermentují v nerezových tancích po dobu 20 dnů. Poté se víno přelije do velkých slavonských dubových botti nebo sudů, kde zraje nejméně 18 měsíců. Hotové víno se pak před uvedením na trh nechá 14 měsíců ležet v lahvi.
Výsledkem je intenzivní a mnohovrstevnaté červené, které se otevírá klasickou vůní Nebbiolo po zralých červených třešních, sušených fialkách a okvětních lístcích růží. Na patře je charakter zralých červených bobulí a náznaky pekařského koření vyvážen jasným pruhem kyselin a velmi dlouhým závěrem. Jedná se o víno, které lze uchovávat ve sklepě dalších 6 až 7 let nebo si ho vychutnat nyní spolu s pokrmy z červeného masa.
Sídlo Castello di Verduno nese své jméno podle charakteristického hradu ze 16. století, který se nachází v jeho srdci ve vesnici Verduno ve vinařské oblasti Barolo. Panství, které vlastní Gabriella Burlotto a Franco Bianco, se specializuje na špičkové Barolo a Barbaresco vyráběné z jejich prvotřídních vinic Nebbiolo, které jsou sklízeny ručně a obhospodařovány ekologicky.
Hrozny pro toto lahvování pocházejí z vinic Rabaja, Rabaja-bas a Faset, které se sklízejí na začátku října. Po sklizni se hrozny pečlivě třídí a fermentují v nerezových tancích po dobu 20 dnů. Poté se víno přelije do velkých slavonských dubových botti nebo sudů, kde zraje nejméně 18 měsíců. Hotové víno se pak před uvedením na trh nechá 14 měsíců ležet v lahvi.
Výsledkem je intenzivní a mnohovrstevnaté červené, které se otevírá klasickou vůní Nebbiolo po zralých červených třešních, sušených fialkách a okvětních lístcích růží. Na patře je charakter zralých červených bobulí a náznaky pekařského koření vyvážen jasným pruhem kyselin a velmi dlouhým závěrem. Jedná se o víno, které lze uchovávat ve sklepě dalších 6 až 7 let nebo si ho vychutnat nyní spolu s pokrmy z červeného masa.
Login and Registration Form