Carignan
Capichera Lianti 2017
Lze skladovat ve sklepě po dobu 7 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Capichera patří stejné rodině již od 19. století a již dlouho má v tomto koutě severní Sardinie pověst místního výrobce vynikajících vín. V roce 1980 rodina otevřela novou kapitolu v historii panství, když začala stáčet do lahví své první Vermentino v odvážném moderním stylu, které přitáhlo pozornost mnoha špičkových mezinárodních vinařských kritiků.
Dnes jsou stále měřítkem pro sardinská vína z místních odrůd, jako je toto úžasné ostrovní červené z odrůdy Carignan. Hrozny pocházejí z vlastních vinic v Sulcis a Gallura, přičemž sklizeň probíhá v noci a ručně, aby byla zaručena vynikající kvalita ovoce. Mošt pak kvasí v nerezových tancích a mladé víno zraje 12 měsíců v dubových sudech.
Vůně se otevírá tóny červených třešní, švestek a pečené hlíny, zatímco první doušek odhalí odvážné plné tělo, hladké a zralé třísloviny a dlouhý závěr s tóny koření z dubového zrání. Jedná se o klasické středomořské červené víno se spoustou ovoce vyváženého jemnými pikantními tóny, které se skvěle hodí k místním pokrmům, jako je jehněčí podávané s artyčoky a selátko.
Capichera patří stejné rodině již od 19. století a již dlouho má v tomto koutě severní Sardinie pověst místního výrobce vynikajících vín. V roce 1980 rodina otevřela novou kapitolu v historii panství, když začala stáčet do lahví své první Vermentino v odvážném moderním stylu, které přitáhlo pozornost mnoha špičkových mezinárodních vinařských kritiků.
Dnes jsou stále měřítkem pro sardinská vína z místních odrůd, jako je toto úžasné ostrovní červené z odrůdy Carignan. Hrozny pocházejí z vlastních vinic v Sulcis a Gallura, přičemž sklizeň probíhá v noci a ručně, aby byla zaručena vynikající kvalita ovoce. Mošt pak kvasí v nerezových tancích a mladé víno zraje 12 měsíců v dubových sudech.
Vůně se otevírá tóny červených třešní, švestek a pečené hlíny, zatímco první doušek odhalí odvážné plné tělo, hladké a zralé třísloviny a dlouhý závěr s tóny koření z dubového zrání. Jedná se o klasické středomořské červené víno se spoustou ovoce vyváženého jemnými pikantními tóny, které se skvěle hodí k místním pokrmům, jako je jehněčí podávané s artyčoky a selátko.
Login and Registration Form