Super Tuscan
Caccia Al Piano Levia Gravia Bolgheri Superiore 2016
Lze skladovat ve sklepě po dobu 9 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Caccia al Piano je bývalý historický lovecký zámeček, který se nachází u silnice Via Bolgherese, která je lemována olivovými háji a špičkovými vinařstvími. V roce 2003 usedlost koupil Franco Ziliani, jeden z nejlepších italských vinařů, který se zasloužil o výrobu prvního sektu Franciacorta v roce 1961. Usedlost se nachází v pobřežní toskánské oblasti Bolgheri, která je proslulá svými silnými víny Super Tuscan vyráběnými z klasických odrůd Bordeaux.
V současné době vedou Caccia Al Piano tři Francovy děti, Arturo, Paolo a Cristina, kteří se starají o 45 akrů prvotřídních vinic osázených převážně odrůdami Cabernet Sauvignon a Merlot. Jejich cuvee Levia Gravia je pojmenováno po velkém italském básníkovi Giosué Carduccim, protože stejný terroir dal vzniknout jeho poezii i tomuto úžasnému vínu. Směs se skládá zCabernet Sauvignon, Merlot a Syrah z hroznů pečlivě vybraných z vinic panství, které se sklízejí ručně.
Po příchodu do vinařství hrozny kvasí v nerezových tancích a poté se na 20 měsíců přemístí do dubových sudů. Poté se víno stáčí do lahví a nechá se ještě rok odpočívat, než je považováno za připravené k uvedení na trh. Díky tomuto dlouhému procesu zrání vzniká vyvážené, elegantní víno s dostatkem tmavého ovoce, pevnými tříslovinami a velkorysým plným tělem.
Caccia al Piano je bývalý historický lovecký zámeček, který se nachází u silnice Via Bolgherese, která je lemována olivovými háji a špičkovými vinařstvími. V roce 2003 usedlost koupil Franco Ziliani, jeden z nejlepších italských vinařů, který se zasloužil o výrobu prvního sektu Franciacorta v roce 1961. Usedlost se nachází v pobřežní toskánské oblasti Bolgheri, která je proslulá svými silnými víny Super Tuscan vyráběnými z klasických odrůd Bordeaux.
V současné době vedou Caccia Al Piano tři Francovy děti, Arturo, Paolo a Cristina, kteří se starají o 45 akrů prvotřídních vinic osázených převážně odrůdami Cabernet Sauvignon a Merlot. Jejich cuvee Levia Gravia je pojmenováno po velkém italském básníkovi Giosué Carduccim, protože stejný terroir dal vzniknout jeho poezii i tomuto úžasnému vínu. Směs se skládá zCabernet Sauvignon, Merlot a Syrah z hroznů pečlivě vybraných z vinic panství, které se sklízejí ručně.
Po příchodu do vinařství hrozny kvasí v nerezových tancích a poté se na 20 měsíců přemístí do dubových sudů. Poté se víno stáčí do lahví a nechá se ještě rok odpočívat, než je považováno za připravené k uvedení na trh. Díky tomuto dlouhému procesu zrání vzniká vyvážené, elegantní víno s dostatkem tmavého ovoce, pevnými tříslovinami a velkorysým plným tělem.
Login and Registration Form