Barolo
Bovio Rocchettevino Barolo 2015
Lze skladovat ve sklepě po dobu 7 let. Před podáváním 1 hodinu dekantujte.
Bovio je známé svou malou, řemeslnou výrobou výjimečných Barol díky tvrdé práci Gianfranca Bovia, který je pravděpodobně nejznámější díky své vynikající restauraci Belvedere v Piemontu. V roce 1977 Gianfranco převzal vedení panství po svém otci Alessandrovi a pustil se do jeho revitalizace, když přidal dalších sedm hektarů prvotřídních vinic na ceněných svazích Arborina, Gattera a Rocchettevino.
Toto Barolo z jediné vinice pochází z rodinného pozemku Rocchettevino o rozloze 0,56 ha v La Morra, který je vysazen na vápnitém jílu. Hrozny se sklízejí v říjnu v optimální zralosti a kvasí na slupkách až 15 dní. Poté se víno přelévá na 12 měsíců do použitých barikových sudů a následně na 12 měsíců do sudů ze slavonského dubu. Proces je završen dalšími 6 měsíci v betonových tancích a 6 měsíci v láhvi před uvedením na trh.
Výsledkem je Barolo v tradičním stylu s velkou dávkou lehkosti a elegance. Ve vůni se objevují atraktivní květinové a zemité tóny, stejně jako spousta tmavých bobulí a třešní. Pevná struktura a průrazné třísloviny z něj dělají skvělý přírůstek do každého sklepa, kde bude s grácií stárnout v průběhu příštích zhruba deseti let.
Bovio je známé svou malou, řemeslnou výrobou výjimečných Barol díky tvrdé práci Gianfranca Bovia, který je pravděpodobně nejznámější díky své vynikající restauraci Belvedere v Piemontu. V roce 1977 Gianfranco převzal vedení panství po svém otci Alessandrovi a pustil se do jeho revitalizace, když přidal dalších sedm hektarů prvotřídních vinic na ceněných svazích Arborina, Gattera a Rocchettevino.
Toto Barolo z jediné vinice pochází z rodinného pozemku Rocchettevino o rozloze 0,56 ha v La Morra, který je vysazen na vápnitém jílu. Hrozny se sklízejí v říjnu v optimální zralosti a kvasí na slupkách až 15 dní. Poté se víno přelévá na 12 měsíců do použitých barikových sudů a následně na 12 měsíců do sudů ze slavonského dubu. Proces je završen dalšími 6 měsíci v betonových tancích a 6 měsíci v láhvi před uvedením na trh.
Výsledkem je Barolo v tradičním stylu s velkou dávkou lehkosti a elegance. Ve vůni se objevují atraktivní květinové a zemité tóny, stejně jako spousta tmavých bobulí a třešní. Pevná struktura a průrazné třísloviny z něj dělají skvělý přírůstek do každého sklepa, kde bude s grácií stárnout v průběhu příštích zhruba deseti let.
Login and Registration Form