Barbea
Bovio Regiaveja Barbera d'Alba Superiore 2018
Lze skladovat ve sklepě po dobu 9 let. Před podáváním není třeba dekantovat.
Vinařství Bovio v La Morra se specializuje na elegantní Barolo v tradičním stylu, které se vyrábí za použití řemeslných vinařských metod, jako je zrání ve velkých dubových sudech. Vyrábějí také živé Barbery, jako je tento živý příklad, který kvasí v nerezových tancích a následně 15 dní maceruje na slupkách. Mladé víno pak zraje 6 měsíců v 500litrových sudech a následně dalších 8 měsíců ve slavonských dubových sudech.
Vůně je plná jasných tónů červených třešní a červeného rybízu, okořeněných tóny pekařského koření a země. První doušek odhalí pruh osvěžující kyselinky, jemné třísloviny a hladkou strukturu. Díky bohaté chuti červeného ovoce a kyselosti se hodí ke kachně, zvěřině a těstovinám podávaným s omáčkami na bázi rajčat.
Příběh Bovio začíná v roce 1977, kdy se Gianfranco Bovio, známý místní restauratér v La Morra, rozhodl oživit panství svého otce, které se zmenšilo na pouhé tři hektary osázené odrůdami Nebbiolo a Dolcetto. Vinařství nyní vede třetí generace Boviů, která dohlíží na 10 hektarů prvotřídních vinic vysázených na svazích Arborina, Gattera a Rocchettevino.
Vinařství Bovio v La Morra se specializuje na elegantní Barolo v tradičním stylu, které se vyrábí za použití řemeslných vinařských metod, jako je zrání ve velkých dubových sudech. Vyrábějí také živé Barbery, jako je tento živý příklad, který kvasí v nerezových tancích a následně 15 dní maceruje na slupkách. Mladé víno pak zraje 6 měsíců v 500litrových sudech a následně dalších 8 měsíců ve slavonských dubových sudech.
Vůně je plná jasných tónů červených třešní a červeného rybízu, okořeněných tóny pekařského koření a země. První doušek odhalí pruh osvěžující kyselinky, jemné třísloviny a hladkou strukturu. Díky bohaté chuti červeného ovoce a kyselosti se hodí ke kachně, zvěřině a těstovinám podávaným s omáčkami na bázi rajčat.
Příběh Bovio začíná v roce 1977, kdy se Gianfranco Bovio, známý místní restauratér v La Morra, rozhodl oživit panství svého otce, které se zmenšilo na pouhé tři hektary osázené odrůdami Nebbiolo a Dolcetto. Vinařství nyní vede třetí generace Boviů, která dohlíží na 10 hektarů prvotřídních vinic vysázených na svazích Arborina, Gattera a Rocchettevino.
Login and Registration Form